• Lovisa och Nora passade på att träna judo på höstlovet. Foto: Kajsa Nilsson
  • Sexåriga Alice i ett hav av ballonger. Ballongerna används som träningsredskap. Foto: Kajsa Nilsson
  • Maja Lindberg och Bettina Beinerfelt är ledare för judoträningen i Söderköping. Foto: Kajsa Nilsson

Höstlovsjudo med kalasstämning

Med golvet täckt av ballonger hade Norrköpings judoförening skapat kalasstämning för höstlovslediga barn. I ett hörn av lokalen stod fikabordet uppdukat och musiken strömmade från högtalarna.

Judoträningen i Bergahallen är en filial till Norrköpings judoklubb. Vanligtvis tränar man kvällstid en gång i veckan men under höstlovet var ett extra långt träningspass inbokat.

Maja Lindberg började träna judo som liten men har efter ett uppehåll återvänt till föreningen som ledare tillsammans med Bettina Beinerfelt.

– Judo är bra träning för att öva styrka men även uppmärksamhet. Barnen lär sig att lyssna till instruktioner, säger hon.

Judofamiljen

I familjen Beinerfelt är judo centralt för familjeaktiviteterna, både mamma Bettina och döttrarna Lovisa och Alice tränar.

– Vi hittade till judon när Lovisa ville börja som sexåring. Då fastnade jag också för sporten och tränar själv i Norrköping. I Söderköping är jag ledare för både nybörjargruppen och fortsättningsgruppen, säger hon.

LAN och turnering

Under höstlovet har många aktiviteter funnits för lediga barn att ägna sig åt, bland annat har Stinsen haft kreativa workshops under hela veckan och i onsdags anordnades LAN på Focus fritidsgård. Åttaåringen Nora Flod har haft ett välfyllt höstlov:

-Vi hade en stor innebandyturnering mellan alla fritidsen tidigare i veckan och idag är jag ju på judo. I helgen ska jag åka till mormor med familjen, säger hon.