• Lovisa Matthews, 6 år från Göteborg spexade när hon firade höstlov hos farmor i Norrköping. Foto: Lotta Eliasson
  • Ariena, 6år och Morella, 3 år hälsade på Caroline Karlsson uppe på scenen med sina nygjorda teatermasker. Foto: Lotta Eliasson
  • Caroline Karlsson, marknadsansvarig och Mattias Lindström, cirkusartist blev barnens favoriter. Foto: Lotta Eliasson

Höstlovsbarn fick gå bakom kulisserna

Det var barntätt då Östgötateatern öppnade upp sina portar under höstlovet. Många kom för att få en glimt i loger, bakom scenen och även vara med på aktiviteterna som teatern hade anordnat.

– Kanske kommer det något barn som är vår framtida stora skådespelare. Det gäller bara att få upp ögonen på barnen så de vet att det alternativet finns, säger Caroline Karlsson, marknadsansvarig.

Under höstlovet var Östgötateatern välbesökt av barn i alla åldrar. Teatern hade öppet hus och bjöd på många aktiviteter. Bland annat kunde man gå bakom scenen, träffa skådespelare och tillverka sina egna teatermasker.

Visar upp sig

Caroline Karlsson som är marknadsansvarig på Östgötateatern tycker att det är viktigt att visa barn att det också finns en framtid inom teatervärlden.

– Det är inte alla barn som har förstått att man faktiskt kan jobba med det här. Man behöver ju inte bara jobba som skådespelare utan det finns så många andra roller inom teatern.

I slutet på december är det premiär för Trollkarlen från OZ som spelas av Ung Scen Öst.

– Då hoppas jag att vi får många i publiken, säger Caroline Karlsson.