• Louise Malmström, kommunstyrelsens ordförande (s), nyårstalar på årets sista dag. Foto: Privat
  • Foto: Bertil Ericson / TT

Hon talar på årets sista dag

6 000 marschaller, fyrverkerier och högtidligt tal. Nyårspromenaden, på årets sista dag, har blivit en kär tradition i Norrköping. I år står Kommunfullmäktiges ordförande Louise Malmström (s) för det traditionsenliga nyårstalet.

– Det är hedrande och lite pirrigt. Det är många som lyssnar och alla har olika förväntningar. Det gäller att nå de flesta utan att det blir alltför slätstruket, säger Louise.

Nyårspromenaden har arrangerats på årets sista dag i Norrköping sedan 1999 och lockar varje år cirka 40 000 besökare. När klockan slår sex och mörkret har lagt sig, står Louise Malmström (s) på Grand hotells balkong och framför det traditionsenliga nyårstalet. Vad det kommer innehålla har hon ännu inte bestämt.

– För mig är nyår lite magiskt och jag hoppas att jag ska väcka lyssnarnas lust till att kliva över i det nya året med en stor portion mod, tillit, ödmjukhet och förståelse för varandra eftersom det bara är så vi kan lyckas med alla små och stora utmaningar som möter oss när helgerna är över och vardagens slit drar igång igen.

Vad betyder Norrköping för dig?

– Norrköping är hemma med ruffig charm och prestigelös kreativitet och nyfikenhet. En lagom stor stad där det blir allt lättare att hitta sitt sammanhang oavsett vilka vi är och vad vi gillar.

 

Nyårstalare sedan 2006

2006 Magnus Höjer

2007 Mats Willner

2008 Juno Blom

2009 Maria Börjesson

2010 Admir Lukacevic

2011 Lisa Tilling

2012 Leif V Eriksson

2013 Lotta Källström

2014 Roger Ekström

2015 Lina Skandevall

2016 Marcus Fyrberg