• Yvonne Anglesjö är sedan i juni 2016 ny styrelseordförande i Vita Hästen. Foto: Max Elofsson

Hockeyn styr Yvonnes liv

Sedan i juni förra året är Yvonne Anglesjö ny styrelseordförande i Vita Hästen. Nu när det har gått en tid sedan dess så berättar hon om hur tiden inom föreningen har varit, varför de flyttar från de centrala lokalerna och 50-årsjubileet.

Yvonne Anglesjö klev under den gångna sommaren in som ny styrelseordförande i Norrköpingslaget Vita Hästen. Ishockey har länge varit ett stort intresse för henne och hon befinner sig på alla hemmamatcher och ibland även på bortamatcherna.

Utveckla organisationen

I januari gjordes ett skifte i klubbens aktiebolag där den tidigare styrelsen valde att i samförstånd med föreningsstyrelsen, att lämna och de tar över i stället.

– Vi hade två olika styrelser som skulle leda Vita Hästen. Det ledde till bland annat längre beslutstider så alla tyckte att vi skulle behöva göra en förändring här. Då bestämde vi att föreningsstyrelsen skulle gå in och ta över helt, säger Yvonne Anglesjö.

Till en början fick hon frågan om att utveckla organisationen och att de dem till nästa nivå. Det blev en något större utmaning än vad hon trodde, det var inte tänkt att bli en sådan stor omorganisation som det blev. Nu tycker hon att allt känns väldigt positivt.

Ledningsteam

Sedan siste januari är Fredrik Jensen inte kvar som vd och ingen ersättare kommer att tillsättas. i stället kommer tre stycken chefer att bilda ett ledningsteam, sportchefen Niklas Czarnecki, kanslichefen Dan Björkman och en försäljningschef som de i dagsläget letar efter att tillsätta.

– Jag får göra något som jag verkligen vill och att se människor växa är jättekul. Jag roas mycket av att se A-laget spela men det är lika kul att se ungdomarna glädjas över att spela hockey. När jag ser dem glada så smittas det över på mig, säger hon.

Hoppfullt

Fredagen den 10 februari spelades jubileumsmatch i Himmelstalundshallen mot Södertälje. Detta för att inleda firandet av Vita Hästens 50-årsjubileum. Då pågick en hel del events och saker i hallen vid sidan om matchen och jubileet kommer att firas under hela 2017.

Från och med 1 mars kommer de även att överge de centrala lokalerna som de jobbar i på Olai kyrkogata. I stället kommer de att flytta in i mässhallarna som ligger inte långt ifrån arenan. Detta gör de för att skapa en vi-känsla i organisationen och att föra ihop all personal till samma ställe, vilket hon tycker känns bra.

– Det känns jättebra och hoppfullt. Vi har redan börjat känna samhörigheten har ökat, säger Yvonne Anglesjö.

 

Yvonne Anglesjö

Ålder: 53

Bor: I Norrköping

Familj: Man och två barn

Intressen: Promenera med hunden