• Kvelertak, hårda, heta norrmän, spelar på Bråvalla i sommar. Foto: Fredrik Sandberg/TT
  • Dalmasar med attityd, Mando Diao. Foto: Fredrik Persson /TT
  • Publiken kommer få hårda paket i sommar. Foto: Kajsa Nilsson
  • Sabaton kommer återigen till Norrköping, rena slaget vid Bråvalla kommer att äga rum. Foto: Pressbild

Hett norsk band och tunga Falubor till Bråvalla

Nu släpper FKP Scorpio och Bråvalla ett gäng tuffa band till årets festival. Sabaton, Kvelertak, och Danko Jones kommer att blåsa mjällen ur håret på publiken mellan den 28 juni och den 1 juli i sommar.

Efter de två succéalbumen "Carolus Rex" och "Heroes" var det nog många som trodde att Sabaton inte kunde ta sitt bombastiska sound mycket längre. Men då bandets åttonde skiva "The Last Stand" avtäcktes förra året hade Sabaton återigen överträffat allt de tidigare har presterat. Onsdagen 28 juni kommer Sabaton till Bråvalla.

Thrashlegender

Förutom Sabaton är det nu klart att de tyska thrash metal-legendarerna Kreator, som tidigare i år släppte det hyllade albumet "Gods of Violence", kommer till festivalen. Den 12 maj släpper Mando Diao sitt nya album "Good Times" och med det i ryggen kommer de i sommar till Bråvalla Festival, bandet spelar inte direkt hårdrock men brukar rocka hårt. Även Cult Of Luna, Danko Jones, Raised Fist och norska Kvelertak, som till hösten följer med Metallica som special guests på deras kommande Europaturné och öppnar för Ghost på Johanneshov är nu klara för årets festival.Bråvalla festival 2017 går av stapeln den 28 juni - 1 juli i Norrköping.