1. Linköpings kommun missade den utlysta möjligheten till EU finansiering men Norrköping kan starta tillgänglighetsplanering för alla resenärer. Foto: Tommy Pettersson

  Norrköpingstrafik görs mer tillgänglig

  NyheterNorrköping har nyligen fått besked om att EU förmodligen kommer att medfinansiera ett projekt för att utveckla och förbättra förutsättningarna för gång, cykel och kollektivtrafik med fokus på resor i, in och ut ur Norrköping samt på Norrköpings nya resecentrum.

  • Annons
 2. Cigarren genomförde en beundransvärd och elegant utformad färd på kanalen. Foto Tommy Pettersson

  Storpublik trots att det ösregnade

  NyheterFri Fart drog en storpublik i helgen trots att det ösregnade under större delen av arrangemanget. Publiken stod med regnkappor, gummistövlar och stora paraplyn timme efter timme. Det stora intresset visar att Fri Fart kommit in till Kinda kanal från Göta kanal för att stanna.

 3. Samres driver rättsprocessen mot kommunen och Östgötatrafiken. Foto: Tommy Pettersson

  Kommunen missade att upphandla

  NyheterI går kom en skarp tillrättavisning från Förvaltningsrätten, i form av ett yttrande av Samres AB, gentemot Linköpings kommun angående offentlig upphandling av ett trafikavtal.

 4. Helikopter 14 på Helikopterflottiljen i Malmen. Foto: Tommy Pettersson

  Saaborder på 170 miljoner

  NyheterNu har Saab tecknat ett nytt avtal som går loss på cirka 170 miljoner kronor om komponentunderhåll till Helikopter 14, en farkost som tjänstgör i den svenska försvarsmakten.

 5. Det är sällan som Björn Eriksson sitter still ett längre tag. Foto: Tommy Pettersson

  Nyckelspelaren i integrationslaget

  NyheterBjörn Eriksson är en välkänd debattör och ibland även känd som en kontroversiell opinionsmakare. Oavsett vilken position han har eller har haft i Sverige eller internationellt har han alltid passat på att få gehör för sina idéer.

 6. Hästarna heter Dreitel och Gná. Vi ser är stallägaren Cecilia Ekwall och hästtjejerna Jannike Maack och Ebba Wängström på bilden. Foto: Tommy Pettersson

  Barnmorskekorset år 2015

  NyheterMitt i det man i folkmun brukade kallade ”Barnmorskekorset” ligger Stall Rosendal där det bedrivs både ridläger, ridskola och mycket mera.

 7. Större tätorter och landsbygdskommuner har olika förutsättningar när det gäller tillgången till stränder. Foto: Tommy Pettersson

  Strandskyddet under kommunernas vingar

  NyheterÅr 2009 ändrades reglerna för strandskydd och då fick kommunerna ansvaret att hantera undantag från strandskyddsreglerna och länsstyrelserna en mer övervakande och vägledande roll i regionen.

 8. Kristina Edlund anser att Linköping är regionens pendlingsnav. Foto: Tommy Pettersson

  Var ligger rikets pendlingsnav?

  NyheterFör andra året kartlägger Samtrafiken hur pendlingsbara svenska städer är och Rapporten visar att Stockholm är Sveriges mest pendlingsbara stad, följt av Linköping och Uppsala. Norrköping placerar sig på plats sju.

 9. Fotbollen har varit en starkt bidragande orsak till kommunens topplaceringar. Foto: Tommy Pettersson

  Åttonde bästa idrottsstad

  NyheterÅrets idrottshuvudstad 205 blev Malmö för andra året i rad i Sveriges Televisions (SVT:s) årliga rankning. Malmö fick överlägsna fick 325 jurypoäng. Örebro som kom två skrapade ihop 274 poäng

 10. Sami Rahim visade upp Glyttingebadet för Lars Vikinge. Foto: Tommy Pettersson

  Centerpartist besökte Glyttingebadet

  NyheterNu är det nära. Badet i Glyttinge står snart redo att släppa in sina första badgäster men igår hade ägaren Sami Rahim bjudit in politiker i Linköping för en guidad visning. Vice ordförande i Kultur och Fritidsnämnden, centerpartisten, Lars Vikinge var både förvånad och imponerad över vad han såg.

Ladda fler artiklar
 • Annons