1. Norrköping anmäld till Lex Maria

  NyheterNorrköpings kommun har anmält sig själv till IVO, Inspektionen för vård och omsorg med anledning av att en person fick ett felaktigt läkemedel.

  • Norrköping hakar på

   NyheterI skrivandets stund hakade IFK Norrköping på Malmö FF i jakten på guldet i fotbollsallsvenskan genom vinst mot Falkenberg med 2 - 1. Redan på onsdag är det dags igen för ny match mot Elfsborg på Borås Arena och oavsett hur det går i fortsättningen kan vi redan nu se fram emot spännande matcher mot lag från Europa.

  • Zapiros verk visas just nu på Arbetets museum i Norrköping. Foto: Max Elofsson

   Satirteckningar visas upp

   NyheterFrån och med 8 oktober visas en ny utställning på Arbetets museum i Norrköping. Det är den kända satirtecknaren Jonathan Shapiros teckningar som visas fram i mars nästa år.

  • Två bagerier vägg i vägg. Nyöppnade Miltons All American ligger precis bredvid Saras bageri. Foto: Max Elofsson

   Amerikanska bakverk har nått Norrköping

   NyheterMiltons All American är det nyöppnade bageriet och konditoriet där allting går helt i amerikansk stil. Ingenting känns som de vanliga svenska caféerna utan ägaren Jerry Milton Ross lever ut sin dröm till fullo.

  • Lars Johansson har en gedigen bakgrund som spelare och coach inom basket. Under sju år var han förbundskapten för damlandslaget bland annat. Foto: Max Elofsson

   Goda chanser för Dolphins

   NyheterDet har varit en bra säsongsstart för hela Norrköping Dolphins. Damerna har briljerat med fem raka vinster och herrarna fortsätter bita sig fast i toppen.

  • Kolmårdens djurpark tar nu tillbaka all clownrelaterad reklam. Foto: Fanny Miles

   Kolmården tar bort clownreklam

   NyheterNu har problematiken med clowner även drabbat Kolmårdens djurpark. Inför deras Halloweenfirande väljer de nu att ta bort sin clownreklam.

  • Stefan Thorslund, Långserum, med en av sina två shetlandsponnyer. Han är ordförande i Småbrukarna i Östergötland, organisationen som för första gången på länge får fler medlemmar. Foto: Leif Larsson

   Ny livskraft i småbruken

   NyheterSmåbrukarna har i åratal varit en organisation med en åldrande och krympande medlemsskara. Nu kan det ha vänt. – För första gången på länge så ökar medlemssiffran i Sverige i år och det är en hel del yngre som går med. Förhoppningsvis ger det ringar på vattnet, påpekar Stefan Thorslund, ordförande i Småbrukarna i Östergötland.

  • Bonnets vd Simon Jönsson tror på en ljus framtid för internethandeln för lantbrukare. Vad det gäller hans jobb så tycker han att det är väldigt roligt. Foto: Max Elofsson

   Webbhandel framtiden för lantbrukarna

   NyheterDet blir allt vanligare att lantbrukare köper sina maskiner på internet. Det har de märkt av hos bonnet.se som importerar skogs- och lantbrukstillbehör.

  • Birgitta Lindström, tillförordnad butikschef på Djurkompaniet, tycker att reflextillbehör är "a och o" för djurägare. Foto: Dennis Petersson

   Husdjuren behöver också synas

   NyheterNär höstens mörker tränger sig på är det viktigt att synas ute i trafiken. Att själv bära någon typ av reflex kanske känns självklart, men hur är det egentligen med våra husdjur? "Jag tror vi djurägare blir allt bättre och mer medvetna om farorna i trafiken", säger Birgitta Lindström, tillförordnad butikschef på Djurkompaniet.

  Ladda fler artiklar
  • Annons
  • Annons
  • Annons