1. Inventering av otryggheten

  NyheterNu vill Norrköpings kommun ha reda på var medborgarna känner sig otrygga. I ett sommarprojekt ska stadens utemiljö inventeras och kompletteras av insamling av Norrköpingsbornas synpunkter.

  • Lars Stjernkvist säger att det kommer att bli en friidrottsarena, bara inte nu. Foto: Kajsa Nilsson

   Det blir ingen friidrottsarena

   NyheterUpphandlingen avbryts, friidrottsarenan blir för dyr. Under SM-veckan i Norrköping nästa år får atleterna istället tävla på Borgsmo IP. Nästa år står Norrköping värd för SM-veckan och kommunen har lovat en ny friidrottsarena till nästa sommar.

  • Med förhoppning om elefantkalvar

   NyheterI höst anländer en ny elefant till Kolosseum på Kolmårdens djurpark. I ett europeiskt avelsprogram ska Kolmårdens djurparks två asiatiska elefanter få sällskap av en tjur. Till dess pågår renovering för att göra plats för den danska migranten.

  • Norrköping satsar på fritt internet

   NyheterNu är det fritt att använda kommunens eget wifi i Folkparken, Vasaparken och delar av Himmelstalundsfältet. Senare i sommar kommer ytterligare en surfzon kring turistbyrån i Industrilandskapet.

  • 50 703 besökare kom till Bråvalla i år. Foto: Fanny Miles Vänliga hälsningar

   Lyckad Bråvalla laddar om

   NyheterDryga 50 000 besökare tog sig till Bråvallas flygfält i helgen som var för att lyssna, njuta och festivalhänga under tredje upplagan av Bråvalla.

  • Patrik Evertsson och säljare Magnus Klint jobbar på en hårt konkurrensutsatt marknad. Foto: Tommy Pettersson

   Våra nya svenska bondehjältar

   NyheterDe svenska mjölkbönderna är våra nya svenska hjältar och då kanske tillsammans med grisbönderna. Att vara bonde i dag är ett slitsamt, oftast otacksamt och nästintill dygnet runt-arbete.

  • Folkert Koopman, Stefan Papangelis, vd för Upplev Norrköping och Lars Stjernkvist är överens om tagen. Foto: Patrik Ekström

   Bråvalla säkrat i tio år framåt

   NyheterÅrets Bråvallafestival är avklarad för denna gång. Något nytt publikrekord slogs inte i år men festivalen har varit framgångsrik många olika sätt ändå.

  • Östgötamässan Häst breddar utbudet

   NyheterNu utökas Östgötamässan Häst till att också innefatta jakt och lantliv. Ann Andersson är mässgeneral och Sabina Clerissy utställaransvarig på mässan som går av stapeln den 20 september.

  • Göta Hotell ligger vackert beläget mellan Göta Kanal och Motala Ström. Foto: Emma Garzon

   Närodlad mat i sommarens tecken

   NyheterPå Göta Hotell möter ingredienser från närheten somriga, svenska smaker. – Maten återspeglar miljön med tidigt 1900-tal och tanken är att gästerna ska få en hemma hos mormor-känsla, säger kocken Fredrik Eklund.

  • I den månghövdade delegationen ingick ärkebiskopen tillika vice patriarken Jean Kawak. Han flankeras av vänner från Östergötland vid Norrköpingsbesöket. Foto: Tommy Pettersson

   Patriarken besökte Norrköping

   NyheterI pågående konflikterna i Mellersta östern är det främst Syrien och Irak som har drabbats mest av krig och terrorism de senaste åren. För svenskar i gemen är det nog svårbegripligt hur motsättningarna i området ser ut och hur de uppstått.

  Ladda fler artiklar
  • Annons
  • Annons