1. Bara godkänd fisk

  NyheterBygg- och miljökontorets livsmedelsinspektör gjorde nyligen oanmält besök på 20 skolor i Norrköpings kommun. Syftet var att kontrollera att skolköken verkligen serverade MSC-certifierad fisk.

  • Annons
 2. Åke Rolf, vd för Norrköping science park. Foto: Kajsa Nilsson

  Visualisering som spetskompetens

  NyheterSmart specialisering innebär att regioner väljer ut ett begränsat antal kompetensområden och arbetar med dem specifikt. Förra veckan hölls en konferens med utländska regioner på besök för att diskutera strategier och processer för smart specialisering.

 3. Under ett år arbetar Andreas Nilsson med att hitta information om Ewert Karlssons teckningar. Foto: Kajsa Nilsson

  Känner du igen tavlan?

  NyheterEWK-museet på Arbetets Museum har tillsatt en ettårig tjänst för att fylla luckor i samlingen av satirtecknaren Ewert Karlssons teckningar, tjänsten bekostas av Riksbankens jubileumsfond. Nu behöver museet Norrköpingsbornas hjälp att hitta svar på vad konstnären egentligen menade med teckningarna.

 4. The Manics premiärspelade nya singeln på releasepartyt på Broadway café. Foto: Kajsa Nilsson

  Norrköpingstrio släpper singel

  NyheterThe Manics satsar hårt. Den 1 april släppte de singeln ”Drowning // demon”.

 5. Tovade ägg att hänga i påskriset eller ha i en skål på bordet. Foto: Kajsa Nilsson

  Tovade fjädrar till påsk

  NyheterTill och med påsk står utställningen ”Fåglar” på Popsi i Norrköping. Det är Yvonne Thomsen som ställer ut luffarslöjd och ullkonst, nästan allt med fågeltema. Under påsklovet finns möjlighet att själv komma och göra påskfjädrar i ull.

 6. Feministiskt initiativ i Norrköpings ordförande och sekreterare är positiva inför det kommande valet. Foto: Anna Ek

  Feministiskt initiativ växer i Norrköping

  NyheterSedan årsskiftet har Feministiskt initiativ i Norrköping exploderat i medlemsantal och det medför ett stort självförtroende inför det kommande kommunalvalet.

 7. Patrik Adolfsson har full fart på när han lossar vinterdäcken för att få på nya. Foto: Julia Kimell

  Dags att byta till sommardäck

  NyheterNu lär vintern vara ett minne blott och sommardäcken ska på. April innebär bråda dagar för Linköpings däckbytare.

 8. Oscar Westberg har medverkat på medieteknikdagarna många gånger. I år är det hans första gång som projektledare. Foto: Anna Ek

  Medieteknikdagar på Campus Norrköping

  NyheterI veckan drog årets medieteknikdagar igång. Under två dagar bjöds studenterna från programmet Civilingenjör i medieteknik på spännande föreläsningar och besök av 33 företag.

 9. Vård- och omsorgsnämndens ordförande Mona Olsson är glad över en goda responsen på hemgångsteamet. Foto: Kajsa Nilsson

  Premiär för hemgångsteam

  NyheterDet var nyligen premiär för hemgångsteamet. Projektet ska ge extra stöd och vård åt personer som efter en sjukhusvistelse inte klarar sig med ordinarie hemtjänst. – Det här kommer att förstärka vår kompetens och minska risken för återinläggning, säger Mona Olsson, vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Ladda fler artiklar
 • Annons
 • Annons