1. Anna Almsjö driver företaget Klädsamlaren som samarbetar med Textil Recycling om att samla in kläder, skor och textilier. Insatsen skonar miljön och skapar jobb. Här är Anna vid ett av kärlen i färd med att göra sig av med en jacka. Foto: Leif Larsson

  Klädinsamling för miljön och jobben

  NyheterVarje månad samlar Textil Recycling in cirka 100 ton textilier, kläder och skor i Sverige. Omkring 40 procent av detta samlas in i Östergötland och Södermanland.

  • Christina Junge, Eva Agerås och Martina Jagerås arbetar i butiken.

   Fyra färgsprakade decennier med Eva

   Nyheter– Jag håller på så länge som jag tycker att det är roligt. Hittills har jag aldrig tyckt att det varit jobbigt att gå till butiken, säger hon och berättar att hon alltid haft personal till hjälp. Just nu har hon två anställda, Cicki Junge och sin egen dotter Martina Jagerås.

  • Tim Jonas och Jonatan Malm är två av medlemmarna i hiphop-kollektivet Rusty Label. Foto: Emma Garzon

   Bär hiphop-fanan i stan

   NyheterFör alla Norrköpingsbor vars hjärta dunkar för hiphop är nog Rusty Label ett välkänt namn. Kollektivet turnerar från norr till söder i vårt avlånga land och spelar även utanför Sveriges gränser.

  • Janne Abrahamsson på sång och gitarr, Micke Pihlblad på bas och sång samt Pär Andersson på trummor, där har ni 23 Till. Foto: Privat

   23 Till har vårkänslor

   NyheterDet börjar likna en tradition att Norrköpingspunkarna 23 Till ruskar vintern ur pälsen och ger sig ut på en vår- och sommarturné. 2016 är inget undantag.

  • Den 18 juni är det premiär för Kolmårdens nya berg- och dalbana Wildfire. Foto: Vekoma

   Snart premiär för Wildfire

   NyheterOm du vill pricka in premiärturen i Kolmårdens nya berg- och dalbana Wildfire ska du vara på plats den 18 juni.

  • Henrik Fältmars, vd för Ståthöga MA Teknik, är Årets företagare i Norrköping. Foto: Henrik Witt

   Årets företagare i Norrköping är...

   NyheterHenrik Fältmars, vd för det moderna underhållsföretaget Ståthöga MA Teknik. Under Näringslivsgalan delade Företagarna Norrköping ut priset till den stolta vd:n.

  • Livet som kommer ikapp på scen. Peter Jansson, Marika Strand och Caroline Harrysson.Foto: Fanny Miles

   Ett sekel senare för Ensam

   NyheterKvinnliga dramatiker har genom historien förvisso satt spår men trots det trängts undan. Ett sådant exempel är Alfhild Agrell som genom sina kontroversiella pjäser, bland annat Räddad och Ensam, blev en hyllad pjäsförfattare under sin storhetstid på 1880-talet. Därefter var det tyst. Nu sätter Östgötateatern upp hennes sorgespel Ensam.

  • Landshövding för ytterligare två år. Foto: Julia Kimell

   Nilsson blir kvar som hövding

   NyheterElisabeth Nilsson får fortsatt förtroende att vara landshövding för Östergötland och hennes förordnade förlängs nu till 31 augusti 2018.

  • Välkomna in! En kvartett konsthantverkare öppnar porten och bjuder in till sin nya butik som öppnar den 30 april. Från vänster: Lena Carnebring, Lasse Johansson, Ann Kåge och Anders Fredin. Foto: Leif Larsson

   Hantverkare öppnar ny butik

   NyheterDen 30 april invigs en ny butik med konsthantverk i Söderköping. Fyra lokala konsthantverkare samarbetar och ställer ut och säljer sina alster i ett litet hus på en gård från 1700-talet. Slöjdgården blir butikens namn.

  Ladda fler artiklar
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons