1. Dyra bostadstankar

  NyheterKomplexa funderingar kring tak över huvudet. Hur ska man bo? Var ska man bo? Hur mycket ska man lägga på boendet? Tyvärr är det sällan så att människor i allmänhet kan vraka och välja bland bostäderna. Man får helt enkelt sitta lugnt och invänta guldkornet - den ekonomiska och känslomässiga fullträffen synkroniserad.

  • Annons
 2. Ann-sofie Löw och Lina Marcusson tycker att det är viktigt att sätta fokus på den icke-komersiella filmen och låta den få en plats i Linköping. Foto: Fanny Miles

  Film tar plats i Linköping

  NyheterNu tar Linköpings kommun ett starkt grepp om den icke kommersiella filmen och tar med sig den in i biosalongen. Nya satsningen Linköpings filmsalonger drar igång på fredag och parkerar strålkastarljuset mot filmkonsten. – Det är en satsning för att bredda filmutbudet i Linköping. Det som kommer att visas är ett komplement till SFs vanliga utbud, säger Ann-sofie Löw, sakkunnig vuxenkultur på Kultur- och fritidsförvaltningen.

 3. Två grammisar till SON

  NyheterOnsdagens grammisgala medförde inte mindre än två grammisar till Norrköpings symfoniorkester. Bland annat gick årets klassiska grammis till dirigenten Christian Lindberg för inspelningen av Allan Petterssons nionde symfoni.

 4. Mohammed Ali och Alex Vikenbäck Ylimäki tyckte mässan var intressant. Foto: Emma Taube Sjöstedt

  Mässan för alla jobbsugna

  NyheterÖstergötlands största rekryteringsmässa lockade många nyfikna personer. – Jag tycker att det är en mycket bra mässa, säger besökaren Mazin Maqdasi och ler stort.

 5. Arenabolagets evenemangschef Anders Thorén är glad över att äntligen ha fått hit nycikusgruppen Cirque du Soleil. Foto: Fanny Miles

  I luften med Cirque du Soleil

  NyheterAkrobatik och mystik för flera tusen personer. Arenabolaget tar emot Cirque du Soleils turné Quadam andra helgen i maj på Saab arena.

 6. Tove Styrke återkommer på Bråvallafestivalen i sommar. Foto: Kajsa Nilsson

  Ett steg närmare musikhuvudstad

  NyheterMed Where’s the music i backspegeln riktas blicken mot sommarens stora händelse Bråvallafestivalen. FKP Scorpio storsatsar och vd:n Folkert Koopmans ser en framtid för sina festivaler i Norrköping, vilket går hand i hand med kommunens vision om att bli musikhuvudstad 2020. Where’s the music flöt på bra och det finns få problem som ska åtgärdas till nästa år.

 7. Frihet på schemat

  NyheterAtt skapa ett forum för viktiga samtal om livet. Det är syftet med temaveckan Leva livet som Svenska kyrkan i Norrköping anordnar med andra samhällsaktörer.

 8. Albin Ählman ser fram emot att tävla i SM. Foto: Rebecca Bjorling, Eila Form och Fotografi

  Unga plåtslagare tävlar i SM

  NyheterDen 24 april avgörs SM för unga plåtslagare i Katrineholm. Östergötland representeras av två ungdomar, Sofia Sörliden från Anders Ljungstedts gymnasium Linköping och Albin Ählman från Ebersteinska gymnasiet i Norrköping.

 9. Marcus Brogren har startat nya nattklubben där alla accepteras. Foto: Wladimir Loyola

  Första utestället för funktionsnedsatta

  NyheterEn succé. Så beskriver Marcus Brogren kvällen då stans första nattklubb för funktionsnedsatta hade premiär.

 10. Genom att dra igång snurran syns man bättre på busshållplatsen. Foto: Reflexsnurran, Cimi AB

  Syns bättre med reflexsnurran

  NyheterNorrköpings kommun har köpt in sex stycken reflexsnurror som ska monteras på busshållplatser längs E22. Hög hastighet och mörker gör det svårt för busschaufförerna att se passagerare som står och väntar. De efterfrågade en lösning och nu testar man reflexsnurrorna.

Ladda fler artiklar
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons