1. Hans Englund har med hjälp av kartan hittat kontroll nummer 38 i Naturpassets bana i Krokek. Naturpasset är en form av fritidssysselsättning som innefattar orientering, naturupplevelse, motion och spänning. Foto: Leif Larsson

  Naturpasset passar till naturturen

  NyheterDen som är intresserad av orientering, natur och motion i lämplig takt har en bra lösning i det som kallas Naturpasset. Denna speciella form av friluftsliv kan upplevas i Krokek, Åby/Jursla, Arkösund och skogarna runtomkring.

  • Annons
 2. IFK föll mot gästande AIK

  NyheterIFK Norrköping förlorade 4-2 hemma mot Solnalaget AIK i söndags. Matchen som spelades på Nya Parken hade en publiksiffra på 8109 personer där dagen var soligt och småkyligt vilket tyder på att hösten har börjat.

 3. Storlek 54 är ett minne blott för Sofie Bollman som har fått en helt ny livsstil. Foto: Julia Kimell

  Sofie Bollman gick ner 50 kilo på 8 månader

  NyheterFör mindre än ett år sedan vägde östgöten Sofie Bollman omkring 120 kilo. I dag är hon nere på 63 kilo och mår bättre än någonsin. – Jag var van vid att vara överviktig och tänkte att det är normalt att ha ont i ryggen eller få ont i fötterna efter promenader.

 4. Bibliotekarien Johanna Hellstrand kollar in den nya barnavdelningen i stadsbiblioteket i Söderköping med ny tapet och pek- och bilderböcker i god ordning. Foto: Leif Larsson

  Mer yta för barnen på bibban

  NyheterUnder sju veckor i somras var stadsbiblioteket i Söderköping stängt för ombyggnad. Nyligen öppnade man igen och inte minst barnen har nytta av förändringen.

 5. Sanna Pyhäsalmi visar en övning som är bra att göra när man får börja träna efter förlossningen. Foto: Emma Taube Sjöstedt

  Träna efter förlossning

  NyheterNär kan man börja träna efter förlossningen? Och hur ska man träna? Gruppträningsinstruktören Sara Pyhäsalmi ger svar på frågorna.

 6. Mathias Sundin, Maria Arnholm är jämställdhetsministeroch Anita Jernberger presterade flera åtgärder som stärker sjuksköterskor och deras karriärer. Foto: Tommy Pettersson

  Satsa på specialistsjuksköterskor

  NyheterUnder veckan som gick presenterade de tre Folkpartisterna Maria Arnholm, Mathias Sundin och Anita Jernberger ett förslag för hur man ska få en mera jämställd lönebild för kvinnor inom, bland annat vården.

 7. Lyftande tvillingbröderna Billy och Dennis Petersson brukar normalt inte bära runt på sin förman Kimmo Strang, men vad gör man inte för en bra bild? Foto: Julia Kimell

  Lika som bär - Landets fyndigaste företagsnamn

  NyheterDet tvillingägda företaget Lika som bär har blivit framröstade som årets fyndigaste företagsnamn i Språktidningens tävling. Dubbel betydelse och dubbelt upp av bröderna Petersson. Dennis och Billy vet var skåpet ska stå.

 8. Snart invigs Kvillingehallen i Åby. Arenan som kostat 58 miljoner kronor ska användas av både föreningsliv och i skolundervisning. Foto: Leif Larsson

  Efterlängtad sporthall i Åby

  NyheterÅby har fått en ny sporthall. – Det betyder jättemycket för oss, säger Tommy Karlsson, sportchef i Åby Oilers innebandyklubb.

 9. Smakprov ur Sound of Music. Foto: Emma Taube Sjöstedt

  Sound of Music och brända mandlar

  NyheterFredagens Augustifest bjöd på smakprov ur Sound of Music - Östgötateaterns nästa musikalsatsning. På marknaden fanns allt från brända mandlar till leksaker.

 10. Det kommer bland annat att finnas en informationsutställning om muddringen på Sjöhuset. Foto: Tommy Pettersson

  Mycket att göra i stan

  NyheterSedan några år tillbaka arrangeras Kulturdagar Fjord i samband med Östgötadagarna. Under Kulturdagarna finns mycket att se både i centrum och längre ut.

Ladda fler artiklar
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons