1. Elsie Mantefors, styrelseledamot i Naturskyddsföreningen i Söderköping, har i tio år hållit i kampanjen för att man ska handla mer miljövänligt. I år framhävs det ekologiska. Här är hon under sitt eget fina plommonträd. Foto: Leif Larsson

  Kampanj för det ekologiska

  NyheterHandla miljövänligt är en kampanj som Naturskyddsföreningen, bland annat i Söderköping, drivit länge. I år är temat 100 procent ekologiskt är möjligt. - Vi vill att det ska handlas mer ekologiskt för då sprids det mindre gifter. Och gifter i naturen och i människor vill ingen ha, fastslår Elsie Mantefors, styrelseledamot i Naturskyddsföreningen och den som i tio år hållit i kampanjen i Söderköping.

  • Annons
 2. Anne Revland lyfter gärna fram de företag som vågar satsa i Norrköping, trots varsel och uppsägningar. Foto: Kajsa Nilsson

  Direktör med framtidstro

  NyheterAnne Revland har rötter i både Sverige och Estland men är född i London. Idag äger hon hus i både Norrköping, Skåne och Ukraina – det sistnämnda beskriver hon som en synnerligen tveksam investering med tanke på det oroliga läget som råder i landet.

 3. Befintlig bebyggelse berörs inte av de nya reglerna. Foto: Tommy Pettersson

  Utvidgade strandskyddsområden

  NyheterEtt fortsatt utvidgat strandskydd till 150 meter vid Vättern, Roxen, Asplången samt kust och skärgård har Länsstyrelsen i Östergötland föreslaget efter en översyn av strandskyddet i sex östgötska kommuner. Land- och vattenområden med stora natur- och friluftsvärden kan få ett strandskydd upp till 300 meter.

 4. Göran Brinkeback, Rose Pellerone och Håkan Hydén driver Skeppabutikerna. Foto: Kajsa Nilsson

  Skeppsfourneringen firar 120 år

  NyheterSkeppa marin, eller Norrköping skeppsfournering som de egentligen heter, firar 120 år i år. Samtidigt firar Skeppa profil ett år med jubileumsfest på Strömsholmen.

 5. Hannan Makdessi äger Rafaela Mode sedan 12 år tillbaka. Här visar hon en populär bröllopsklänning, en av 800 klänningsmodeller som finns i butiken som i år fyller 40. Foto: Leif Larsson

  40-åring med 800 klänningar

  NyheterButiken erbjuder den otroliga siffran 800 olika klänningsmodeller. - Jag säljer nästan aldrig samma modell två gånger på ett år, berättar Hannan Makdessi, ägare till Rafaela Mode i Norrköping.

 6. Ludvig Takacs och Johan Nylund samtalar med kommunalrådet Fredrik Bergkvist om den prekära situationen. Foto: Tommy Pettersson

  Lång väntan på bygglov

  NyheterNorrköpingsföretaget Scandinavian LED Consulting AB har fått blankt nej till bygglov för sina storbildsskärmar och går nu och väntar på att få upp ärendena igen hos Byggnads- och miljöskyddsnämnden. Men det paradoxala är att nu ligger man helt plötsligt sist i kön för de lägen man ansökt om.

 7. Landshövdingen såg ut att trivas bland alla barn i skogens friska luft.

  Barnen planterade träd i skogen

  NyheterI söndags uppmärksammades Skogens dag i Vidingsjöskogen i Linköping och Östergötlands landshövding Elisabeth Nilsson var på plats för att hjälpa barnen att plantera nya träd.

 8. Jonas Dominique kommer till Linköpings på söndag: Foto: Pressbild

  Basfiol och flöjt med LiSo

  NyheterNu är höstens och lite av vinterns program klart för Linköpings Symfoniorkester. Först ut är en konsert med kontrabas och flöjt nu på söndag den 28 september.

 9. Ny avfart från E4 vid Fiskeby

  NyheterUnder förra veckans sammanträde i stadsplaneringsnämnden kom en ny avfart från E4 upp på föredragningslistan. Avfarten kommer att underlätta för utveckling av Bråvallaområdet.

 10. Stor boxningscup i Söderköping

  NyheterBoxare från England och Norge kommer och kanske också från Uganda. Gripen boxningsklubb i Söderköping arrangerar något riktigt stort helgen 26-28 september. - De blir en hel del boxare från de här länderna och många svenska. De från England och Norge kommer och förhoppningsvis även de från Uganda. Det kan bli problem med deras visum men vi hoppas att det löser sig, konstaterar Jimmy Björketidt, tränare och sekreterare i klubben.

Ladda fler artiklar
 • Annons
 • Annons
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • AnnonsGet Adobe Flash player