1. Runt om i Söderköping blir man varse om gästabudet som äger rum i slutet på augusti. Foto: Leif Larsson

  Gästabud som innehåller det mesta

  NyheterI slutet på augusti förvandlas Söderköping till en stad med medeltids- och vikingasnits. Då är det nämligen dags för Söderköpings gästabud för nionde året i rad.

  • Annons
 2. Årets Knickedick går av stapeln den 23 augusti, som vanligt vid Stadsmuseet och restaurang Knäppingens innergård. Foto: Privat

  House och rock på årets Knickedick

  NyheterMed artister som Bob hund, Laleh, Anna Järvinen och Syster Sol i musikbagaget äntrar nu Knickedick musikfestival sitt elfte år som en av Norrköpings livescener på Stadsmuseet och restaurang Knäppingens innergård.

 3. Helena Nilsson var en av 47 utställare på hantverksmässan i Söderköping. Här är hon med sina finbetongalster och en slända gjort av handsmidda spikar. Foto: Leif Larsson

  30-årig hantverksmässa

  NyheterI tre decennier har hantverksmässan i Söderköping arrangerats. Helena Nilsson, Vikbolandet, var med för första gången. – Kul att visa upp sina saker, sa hon i solgasset.

 4. Senast förra året tog han guldmedalj i EM i grappling. Nu öppnar Eddie Svensson egen träningsanläggning på Finspångsvägen. Foto: Kajsa Nilsson

  Industrilokal blev gym i Haga

  NyheterEddie Svensson har stått på prispallen för sina brottningprestationer många gånger, både nationellt och i Europa. Nu öppnar han det 1 600 kvadratmeter stora Team East Sweden, en möjlighet för nya talanger att utvecklas inom kampsport i Norrköping. I lördags hölls invigningen och nu är träningspassen igång på allvar.

 5. Patrik Jönsson är bara 32 år men har redan hunnit vara rektor för Jönsbergska idrottsskolan i nio år.

  Fair play för Jönsbergskas rektor

  NyheterNär fotbollskarriären fick ett abrupt slut 2007 kom en vändning i Patrik Jönssons liv. Och trots att det var ett svårt beslut att ta ångrar han inte att han lade fotbollsskorna på hyllan. Nu arbetar 32-åringen som rektor på Jönsbergska skolan i Norrköping sedan nio år tillbaka och han ägnar fritiden åt att stödja sitt forna lag IFK Norrköping.

 6. Tre av fyra medlemmar har varit med sedan starten i Köpenhamn. Trots detta tröttnar inte Jacob Binzer, Stig Pedersen, Laust Sonne och Jacob Binzer. Foto: Pressbild

  D-A-D spelar i Norrköping

  NyheterSom band har de funnits i 30 år och danska D-A-D anses vara ett av Skandinaviens allra bästa band. Den 22 augusti spelar de tillsammans med Sabaton i Norrköping.

 7. Peter Gyarmati är en av arrangörerna bakom Barncancertrampet nästa vecka. Foto: Kajsa Nilsson

  Cykla och skänk pengar

  NyheterDen 23 augusti arrangeras det första Barncancertrampet i Norrköping – motionsarrangemanget med målet att samla in pengar snarare än att komma först över mållinjen.

 8. Östgötateaternensemblen är taggade inför årets repertoar. Foto: Tommy Pettersson

  Östgötateatern satsar på bredd

  NyheterHösten står för dörren och Östgötateatern har ett fullspäckat schema. Spännvidd är vad som präglar årets repertoar då musikal, komedi, drama och nycirkus möts under 2014 och 2015. Teaterchef Johan Celander ser fram emot det kommande teater året. – Vi har mycket på agendan under hösten och våren. Jag ser fram emot allt på spelprogrammet fast på olika sätt, säger han.

 9. Augustifesten för hela Norrköping

  NyheterDen traditionsenliga Augustifesten gick under förra veckan av stapeln. Vilken fest det blev för Norrköpingsborna och besökande turister.

 10. 880 fler norrköpingsbor i år - hittills

  NyheterNorrköpings folkmängd uppvisar en stabil tillväxt. Kommunens invånarantal har ökat med 880 personer hittills i år och summan uppgick den 31 juli till 134 630 personer. Ökningen beror både på många födda barn och fortsatt hög inflyttning.

Ladda fler artiklar
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons