1. Till Hospitalsgatan och Helene Ådahl vallfärdar Östergötlands alla hattälskare. Foto: Julia Kimell

  Enda hattaffären i länet

  NyheterÄven om hattmodet började dö ut för 25 år sedan till förmån för frisyrer finns det behov. Ska man köpa hatt är det verkligen inte bara att klicka ner från nätet. Det gäller att hitta hatten som verkligen passar dig, både till stil, färg och framför allt storlek. Butiken fyller med andra ord sitt syfte och tar emot både lång- och kortväga kunder.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Karin Veres, vd för Norrköpings symfoniorkester, är en av arrangörerna bakom musikfestivalen Norrköpingsljud. Foto: Kajsa Nilsson

  Nytt ljud för Norrköping

  NyheterGrannstaden Norrköping går självsäkert framåt, övertygade om att musiken har en stor roll i kulturÖstergötland. Och visst har den väl det? Aldrig samlas väl människor så nära och intimt förbundna som när musika ljuda. Bråvalla, Augustifesten, Munken in the park – det är ingen ände på musiklivet i Norrköping. Nu är det dags igen.

 3. Hantverkare avhyses

  NyheterUnder en tid har det befunnit sig campare olovligen på Himmelstalundsfältet. Nu har kommunen fått nog och begärt avhysning av dessa.

 4. De pigga grabbarna bakom sjöfararuppvisningen. Foto: Julia Kimell

  Magiskt på Tyska torget

  NyheterNu på fredag är det premiär för Norrköpings ungdomscirkus show En magisk resa, på Tyska torget. De konstaterar själva att cirkus är hetare än någonsin, och tvingas säga nej till barn som vill börja.

 5. Patrik Lundström är deltagare i Studio 59 och har producerat en egen dokumentärfilm. Foto: Kajsa Nilsson

  I Kullmans fotspår

  NyheterTvå år har gått och nu är äntligen Patrik Lundströms dokumentärfilm ”I Kullmans fotspår” klar. Han har gjort ett djupdyk till en specifik händelse på 1800-talet som låg till grund för den sista avrättningen i staden. I filmen redogör han för mörka bitar av Norrköpings historia när den ökände Kullman begår ett trippelmord på en krog.

 6. Den 4 juni arrangeras energidag i Cleantech Park. Foto: Tommy Pettersson

  Mot en fossilfri fordonsflotta 2030

  NyheterDen 4 juni arrangeras E Road East – energimässan som i år har fokus på elfordon. Kickan Grimstedt arbetar på Energikontoret Östra Götaland och har varit med i planeringen av energidagen på Cleantech Park

 7. Niloofar Mosavar Rahmani och Gohar Mosavarrahmani från Norrköping ser fram emot VM på hemmaplan. Här visar de upp några av de många frisbee-varianter som finns. Foto: Leif Larsson

  Frisbeestjärnor laddar för VM

  NyheterFör två år sedan plockade deltagare från Norrköping 15 medaljer i frisbee-VM på hemmaplan. I sommar arrangerar Norrköping VM igen.

 8. Lille Skutt, projektledare Niclas Palmqvist, Bamse och Skalman står redo inför öppningen. Foto: Fanny Miles

  Kolmårdens nya ”Bamses värld” klar

  NyheterKolmårdens djurpark utökar verksamheten med en nybyggd och pinfärsk del där Bamse och hans vänner får bo. Bamses värld har varit en omtyckt del av Kolmårdens djurpark sedan 1998. Nu öppnar världen på nytt och i ny tappning.

 9. Sabre Ayoub inledningstalade på högtidsdagen i Linköping den 17 e april. Foto: Tommy Pettersson

  Fred är möjlig i Syrien

  NyheterI fredags hedrades offren för folkmordet i Sayfo 1915, det så kallade Armeniska folkmordet. Både i Linköping och i Norrköping hölls minnesceremonier som samlade hundratals människor.

 10. Staffan Brundin ska fylla Strömma igen. Foto: Kajsa Nilsson

  Det rör på sig i Strömma sedan Ericsson flyttade

  NyheterElektronikföretaget Ericsson upphörde med verksamheten på Kabelvägen 2005 och flyttade ur den gamla textilindustrins lokaler. Många utrymmen har sedan dess varit tomma. Gabrielsson Invest AB har via dotterbolaget Strömma Företagscenter AB varit ägare till fastigheten sedan 1996. Nu har boråsaren Staffan Brundin efter 20 år klivit av vd-posten för fastighetsbolaget Bofast AB och bestämt sig för att få liv i Strömma Företagscenter.

Ladda fler artiklar
 • Annons
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons