1. Mikael Larsson är kock på Haga krog, som satsar på svensk husmanskost. Foto: Tina Andersson

  Här står husman på menyn

  NyheterÁ la carte till kvällen och pizza när du vill, men till lunch satsar Haga krog på husman. Här samsas rätter som raggmunk och isterband med Wallenbergare och rödspätta på lunchmenyn fem dagar i veckan.

 2. I sprinttävlingen i rullskidskytte i ungdoms-SM sköt Alice sju träff av tio och tillsammans med vass åkning ordnade hon ett brons, ett resultat hon blev överraskad över. Foto: Leif Larsson

  Alice är vass på att skida och skjuta

  NyheterDet var en riktig knall när Alice Pettersson, Kimstad GoIF, tog brons i ungdoms-SM i rullskidskytte. Inte minst en överraskning för 13-åringen själv. – Det var oväntat, jag hade inga höga förväntningar innan tävlingen. Det var nästan en chock att det gick så bra, konstaterar hon.

 3. Foto: Tommy Pettersson

  Omtalat expo nu invigt

  NyheterNu är det omtalade bo- och samhällsexpot Vallastaden i Linköping invigt. Ett stort antal nyfikna passade på att närvara vid öppningshelgen den 2 september, för att kunna bli bland de första att besöka stadsdelen - En helt ny "Stad" med en fantastisk arkitektur och innovativ skaparkraft hos Vallastadens aktörer.

 4. Höstens program med Norrköpings symfoniorkester är redan igång. Foto: Eva Lindblad

  Symfonisk höst inledd

  NyheterRedan i slutet av augusti smygstartade Norrköpingssymfonikernas innesäsong med en gratis tillställning när SON tillsammans med Vadstena-Akademien bjöd på vokal och instrumental musik. Nu fortsätter hösten 2017 med sin bredd, från Bach till Bernstein.

 5. Christian Nossbring och Roger Rauker driver Norrköpings kakelugnsmakeri och ser att intresset för de vackra pjäserna ökat genom åren. Foto: Tina Andersson

  Här får kakelugnen renässans

  NyheterOönskade plockas de ner, bit för bit, för att sedan sättas ihop och sprida värme och gemyt i ett nytt sammanhang. I drygt tio års tid har Christian Nossbring och Roger Rauker spridit såväl värmekällor som ett stycke kultur- och hantverkshistoria både i svenska hem och ute i världen. Det handlar om kakelugnar.

 6. Stig Carlsson har fått se flera av de förslag som han har lämnat till kommunen bli verklighet. Foto: Tina Andersson

  Stigs förslag blir verklighet

  NyheterMed en facklig bakgrund och ett kommunpolitiskt engagemang driver Stig Karlsson från Norrköping sina egna hjärtefrågor och använder sin medborgerliga rätt att påverka stadens utveckling genom att lämna egna förslag på åtgärder som kan förbättra staden. Flera av dem har förverkligats.

 7. Karin Jakobsson har sålt Cocosbollsfabriken i Skärblacka för att satsar på godis fritt från animaliska produkter. Intresset är stort. "Jag satsar på att skala upp produktionen inom en snar framtid", säger hon. Foto: Tina Andersson

  Karin satsar på snällt godis

  NyheterI nära sex år har Karin Jakobsson förvaltat det anrika receptet på de fluffiga cocosbollarna i sitt företag Cocosbollsfabriken med säte i Skärblacka. Nu vänder hon blad och satsar på färgglatt godis som är snällt mot både människor, djur och miljö.

 8. Norrköpingsmusikern Emilie Höijer är aktuell med nya singlarna "På nåt sätt" och "Spotlight". Den första spelningen är bokad på Bråvalla Love nästa sommar. Foto: Tina Andersson

  Emilie går sin egen väg

  NyheterHon har aldrig spelat efter noter, som tioåring bestämde hon sig för att skriva en hit-låt och i somras debuterade hon med singeln "Du som ville kyssas". Nu hoppas musikern Emilie Höijer från Norrköping att karriären ska ta fart..

 9. Hästen Fanz inbjuder spelare från ungdomslag och elever på högstadium till Vita Hästens hemmapremiär i Himmelastalundshallen, allt för att öka stämningen. Här är fyra ledamöter i styrelsen som tror på satsningen: Louise Carlén, Rickard Kling, Emelie Suhonen och Sandra Åberg. Foto: Leif Larsson

  Hästen Fanz har idéer för mer tryck

  NyheterSupporterföreningen Hästen Fanz gör sitt för att stötta ishockeylaget Vita Hästen. En nykomponerad styrelse har idéer om hur hejarklacken kan växa och ge höjt tryck i Himmelstalundshallen i Norrköping. – Vi vill ha mer röj i hallen. Det är bra nu men kan bli ännu bättre, påpekar Rickard Kling, sekreterare i Hästen Fanz.

 10. Efter 15 år på Handelskammaren tog Helene Engström beslutet att säga upp sig och starta bokförlaget Eget förlag. Foto: Tina Andersson

  Helene vände blad och startade bokförlag

  NyheterHon kallar sig själv för ärkehumanist, har läst mellan 30 och 40 böcker i sommar och älskar att fira de små sakerna i livet. Helene Engström är bokslukaren och litteraturälskaren som efter 15 år på Handelskammaren tog beslutet att vända blad och starta ett eget bokförlag..

Ladda fler artiklar