1. Gryts skola är den stora stridsfrågan i Valdemarsvik just nu. Foto: Tommy Pettersson

  Majoritet klar i Valdemarsvik

  NyheterSocialdemokraterna, Nybyggarna, Vänsterpartiet och Miljöparitet. Så ser majoriteten ut i Valdemarsvik.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Kocken Jonas Dillqvist med stora gröt- sleven i högsta hugg. Foto: Kajsa Nilsson

  Stimkitteln gör gröten godare

  NyheterAtt göra sin egen gröt är inte så lätt som det kanske kan verka. Vid närmare eftertanke blir det med få undantag alltid bränt i botten av kastrullen. På Dillqvists i Norrköping jobbar man med en gammal pålitlig vän, stimkitteln.

 3. Helene Ådahl driver den enda hattaffären i Östergötland. I håret har hon ett så kallat hårsmycke. Hennes utbud är sanslöst digert och kunderna i alla åldrar och av bägge könen. Foto: Leif Larsson

  Hattaffär från 1879

  NyheterI Norrköping finns Östergötlands enda hattaffär. Och i år fyller den hela 135 år. – Jag tog över hösten 2011 och är endast den femte ägaren genom alla år, berättar Helene Ådahl.

 4. Författaren ThereseBohman känner siglättad över att nu kunna ägna mer tid åt skrivandet. Foto: Kajsa Nilsson

  Glad och chockad stipendiat

  NyheterI förra veckan utsåg kultur- och fritidsnämnden årets stipendiater. Totalt har åtta personer tilldelas stipendier inom kultur och idrott. Största stipendiesumman får författaren Therese Bohman till Moa Martinsons minne.

 5. Sofia Daoud skapar mötesplats för singlar där det främsta syftet är att umgås snarare än att dejta.

  Träffa singlar utan att ragga

  NyheterSofia Daoud tröttnade på jakten efter att ha testat krogen, mataffären och nätdejting utan att riktigt känna sig bekväm. Nu skapar hon en träffpunkt där singlar får träffas och umgås kravlöst. På schemat finns middag, föreläsning med fikabuffé, biobesök, vin- och ölprovning samt dagsutflykter tillsammans med andra ensamstående.

 6. Drogfokus på de Geer

  NyheterJust nu pågår den nationella konferensen Drogfokus på Louis de Geer i Norrköping. 1 100 personer samlas för att förmedla kunskap om alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobaksfrågor.

 7. Här är de 20 mest allvarliga områdena

  NyheterI Östergötland finns mer än 600 områden som innebär mycket stor risk eller stor risk för människors hälsa och/eller miljön. Länsstyrelsen har rangordnat de 20 mest riskfyllda områdena.

 8. One Nordic vann upphandling

  NyheterOne Nordic AB kommer nu att sköta och underhålla trafiksignalanläggningar i kommunen. Avtalet gäller från nu och till 2017.

Ladda fler artiklar
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons
 • Annons