• Annons
 1. Folkpartiets landstingspolitiker vill se hårdare krav för nyanlända läkares språkkunskaper. Foto: Tommy Pettersson

  Fp föreslår språkutbildning för läkare

  NyheterDen 1 januari 2015 bildas Region Östergötland och i och med regionbildandet har Folkpartiet ett par förslag på förändringar som rör läkare och bussåkande pensionärer och studenter.

 2. Alvar, Eira och Sara Furenhed käkade raggmunk i solskenet. Foto: Kajsa Nilsson

  Uppvisningar, marknad och drop in-dop

  NyheterÖstra Ryd levde verkligen upp under Östgötadagarna med stor folksamling utanför församlingshuset. Även Prästgårdens inredningsbutik och café hade många besökare.

 3. Noll till 1 000 bostäder på ett år. Mårten Arnberg och Robert Tenselius har gjort en stor insats för bostadsbyggandet i Norrköping. Foto: Kajsa Nilsson

  Byggstart för 1 000 bostäder 2014

  NyheterByggakuten avslutades i våras och har genererat en stor mängd nya bostadsbyggen i Norrköping. Nyligen har bland annat Lundbergs kvarter Spinnrocken i centrum fått 112 inflyttade hyresgäster och många fler bostäder har genom olika byggherrar börjat byggas under året. Totalt ligger siffran på närmare 1 000 bostäder som börjat byggas eller är garanterade att byggas i år.

 4. I utställningen An Ordinary Boy, på Arbetets museum i höst, får vi följa fotografen Ciprian Gorgas dokumentation av André Olofsson process att byta kön. Foto: Fanny Miles

  Fotograf skildrar transexuellas vardag

  NyheterFotografen Ciprian Gorga ger oss en inblick till den ansträngande processen att byta kön. Det är André Olofssons resa som Gorga har följt och dokumenterat under fyra års tid. Den 13 september öppnar utställningen på Arbetets museum. – Vi på Arbetets museum vill arbeta för allas lika värde och vi sätter hbtq-frågor högt. Därför tycker vi att denna utställning är viktig. Det finns både smärta och glädje i bilderna som är väldigt rörande, säger Helena Karlsson, kommunikationschef på Arbetets museum.

 5. Många som ändå ska byta städbolag väljer att anlita lokalt. Foto: Kajsa Nilsson

  Hon städar hos grannarna

  NyheterMamtreprenörer. Så kallas ibland de nyblivna mammor som väljer att starta företag under sin föräldraledighet. En av dem är Linda Nikunlassi som sedan i våras driver företaget Svärtinge Hemstäd. Utan rut-avdraget hade det aldrig gått.

 6. Eva Lindh och Mats Johansson vill skapa fler jobb i vården. Foto: Tommy Pettersson

  (S)atsningen i vården

  NyheterSlopa delade turer, öka personaltätheten och se till att de som vill arbeta heltid får göra det. Det menar landstingspolitikern Mats Johansson och kommunalrådet Eva Lindh, båda socialdemokrater.

 7. Sophia Jarl ger sig in i skolmatsdebatten. Foto: Malin Olsson

  Skolmaten en viktig valfråga

  NyheterSophia Jarl, som är moderaternas förstanamn till kommunlistan och hon har nu undersökt hur man skulle kunna förbättra maten både i barn- och äldreomsorgen.

 8. Anders Johansson, ordförande i KIS, Olle Johansson, kommunalråd, Thomas Lindquist, Hyresbostäder, Anette Sjöö, boende i området och Nenne Carlson, Svenska kyrkan. Bakom dem står huset som ska bli Klockaretorpets nya föreningshus. Foto: Kajsa Nilsson

  Nytt föreningshus i Klockaretorpet

  NyheterSnart får Klockaretorpet ett eget föreningshus. Det nyrenoverade Idrottens hus har visat sig vara en succéinvestering och nu planerar kommunen tillsammans med verksamheter i området att renovera byggnaden bredvid och göra den till ett föreningshus med fokus på kultur.

 9. Majken Nilsson, Yvonne Olofsson, Eva Andersson och Sara Nassiri. Foto: Kajsa Nilsson

  750 unga idéer

  NyheterFörslagen tecknades ner på färgglada lappar och stoppades sedan ner i varsin genomskinlig flaska. Alla 750 flaskor finns nu färgkoordinerade i utställningen Kris och vision på Stadsmuseet och besökare kan läsa vad ungdomarna har för förslag.

Ladda fler artiklar
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons
 • Annons
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons