1. Filmaren Gustav Skogens som ger sig ut i världen. Foto: Tommy Pettersson

  Lokala förmågor stöttas av filmfonden

  NyheterNorrköpings filmfond har tagit beslut igen om att dela ut ett lokalt stöd till åtta nya projekt som helt eller delvis spelas in i Norrköping.

  • Scream for me Norrköping. Den 15 oktober tar tre rockfarbröder ton i Norrköping. Foto: Pressbild

   Pugh Rogefeldt, Dan Hylander och Micke Rickfors tillsammans

   NyheterI höst ger sig Pugh Rogefeldt ut på stor konserthusturné ihop med folkkära Dan Hylander och Mickael Rickfors. Men innan dess är det mycket som kan hinnas med för mannen som ibland kallas den svenska rockens fader. Den 15 oktober spelar trion i Norrköping

  • Leif Ånell jobbar för fullt i växthuset med de kärnfria druvorna som både är närodlade och ekologiska. Foto: Emma Garzon

   Från vin till ätdruvor

   NyheterWestervin har lagt vinet på hyllan och satsar helhjärtat på ätdruvor. Nu börjar skörden, och de närmsta veckorna säljs de närodlade och ekologiska druvorna i mataffärer och i gårdsbutiken.

  • Lena Micko med sin kommunala erfarenhet vet att samverkan lönar sig. Foto: Tommy Pettersson

   Nytt statligt projekt ska förbilliga

   NyheterSamordning och samarbete mellan myndigheter har varit på tapeten hur länge som helst i Sverige. Särskilt samordningen ut i respektive kommun har varit önskvärd de senaste 30 till 40 åren.

  • Johan Löfstrand är vice ordförande i riksdagens civilutskott som hanterar bostadsfrågor. Foto: Tommy Pettersson

   Bygga nytt och bygga om

   NyheterBostadsbrist och ett otillräckligt byggande är inget nytt fenomen. Vid sekelskiftet handlade det om att riva gamla kåkar för att som August Strindberg uttryckte det "få luft och ljus. På 1964 års Socialdemokratiska partikongress bestämde man att bygga bort trångboddhet och höja bostadsstandarden.

  • Anna Charlotta Magnusson och Christel Valsinger har ett band ihop. Foto: Pressbild

   Christel vänder åter till popen

   NyheterHon är en välkänd radioröst som inte bara hörts här i Östergötland utan i hela landet men hon har även en skarp penna journalisten Christel Valsinger. Nu nysatsar hon på musiken som alltid legat henne varmt om hjärtat.

  • Svenska skolan är grundlagsskyldig att jobba med jämställdhet och då blir det märkligt att vi tillåter en klädsel som tydligt är förknippat med sexualisering och skam, säger Sophia Jarl. Foto: Kajsa Nilsson

   Jarl: Förbjud slöja

   NyheterFörbjud heltäckande klädsel på offentliga platser och alla typer av beslöjning i skolan. Det anser Sophia Jarl (M).

  • Senana Cedics företag har växt rekordartat den senaste tiden. Foto: Tommy Pettersson

   Praktik kan ge jobb

   NyheterFöretaget Elitstäd i Norrköping har nyligen avtalat med Migrationsverket när det gäller att hjälpa asylsökande till ett arbete och en ny tillvaro i Sverige. Vd Senana Cedic vill gärna göra skillnad och hjälpa till.

  • Wining Ground marschen väckte stor uppmärksamhet under lördagskvällen. Foto: Tommy Pettersson

   Winning Ground spelar vidare

   NyheterRen glädje, sprudlande energi och gott kamratskap på och utanför fotbollsplanen har präglat årets upplaga av Winning Ground. Ett arrangemang som bara växer år efter år både i antal lag och i status inom tjejfotbollen.

  • Fredrik Virtanen pjäsdebuterar

   NyheterFredrik Virtanen är en av våra mer kända journalister och skribenter här i landet. Han har sina rötter i Motala och började tidigt att skriva i lokal media. Numera arbetar han på Aftonbladet där han gör sin röst hörd i högt och lågt. Nu debuterar han dock som dramatiker med pjäsen "Vapenvila".

  Ladda fler artiklar
  • Annons
  • Annons