1. En ny påve har tagit vid. Foto: Shora Ahmadi

  Det går bra nu...

  NyheterLinköpingsbandet Ghost kom just hem från en sex veckor lång turné i USA men vilar inte på hanen utan efter bara ett par dagar hemma så gav de sig ut på vägarna igen. Denna gång i Europa och en 33 spelningar lång turné.

  • Simhallen i Skärblacka, strax utanför Norrköping, har renoverats.

   Fräscht bad i Skärblacka

   NyheterSimhallen i Skärblacka, strax utanför Norrköping, har renoverats. Nya duschrum och uppfräschat tak gör simhallen redo för nya besökare.

  • Ett hopp för klimatet. Titti Knutsson uppmanar alla att lägga ut bilder på Instagram med hashtaggen #hoppforklimatet. Foto: Kajsa Nilsson

   Klimatfolket samlas online

   NyheterFör att påtala vikten av att diskutera klimatfrågor har Titti Knutsson samlat berättelser på sin nya hemsida Klimatfolket. Hon publicerar texter och podcasts där innehållet rör klimatfrågor från olika perspektiv.

  • Inga-Lill Östlund vill se mer utemiljö för barnen på den nya förskolan. Foto: Matton

   Förespråkar barnens utemiljö

   NyheterFolkpartisten Inga-Lill Östlund reagerar starkt på majoritetens beslut om placering av den nya förskolan. Hon är förespråkare av god utemiljö och tycker inte att det uppnås på den valda placeringen.

  • Ridha Achoura med ett verk av den ryske konstnären Alexander Roubtzoff som avbildat en vy i Tunisien. Foto: Kajsa Nilsson

   Antikhandlaren är tillbaka i stan

   NyheterNu är Ridha Achoura tillbaka som antikhandlare i Norrköping. Sedan han kom hit från Tunisien i slutet av 1980- talet har han hunnit med mycket – flera positioner inom kommunen och haft eget lotsföretag. Nu startar han RA Auktionsverket Norrköping som säljer konst, möbler, antikviteter och bruksföremål online.

  • Frida Eriksson, Lisa Holmertz,Viktoria Pakhrova och Therese Lindvall gör nya kläder som UF-företag. Foto: Kajsa Nilsson

   Klipper fram nytt mode

   NyheterTjejerna Viktoria Pakhrova, Therese Lindvall, Lisa Holmertz och Frida Eriksson driver företaget Fashion4You UF där de skapar nytt spännande mode av befintliga kläder.

  • Globala veckor och delegation till Kenya

   NyheterJust nu pågår Norrköpings globala veckor med många programpunkter. Norrköping är en global kommun sedan 2012 och arrangerar globala veckorna för att uppmärksamma hur man lokalt kan vara med och påverka globalt.

  • 60 nya tjänster utlyses på Kolmården. Foto: Fanny Miles

   Nya jobb på Kolmården

   NyheterKolmården slog sitt besöksrekord under säsongen som var. 722 140 gäster tog en färd till djurparken i år, en 40-procentig ökning från tidigare år. Nu satsar den omtyckta djurparken på att tillsätta 60 nya tjänster inför kommande säsong.

  • Gränslöst mänskligt kallar de sig. Medmänniskorna som inte längre bara kunde se på. Foto: Privat

   Tar humant ansvar på Lesbos

   NyheterNyligen var en grupp personer från Norrköping och Nyköping på den grekiska ön Lesbos för att hjälpa till i arbetet med att ta emot flyktingar. Charbel Gabro och Rawad Nissan berättar om död, förtvivlan, humanitet och längtan efter trygghet.

  • Med Julhjälpen får fler barn fira en riktig jul med allt som hör till. Foto: Matton

   Julhjälp till behövande

   NyheterCamilla Nilsson vet hur det är att vara ensamstående förälder och tvingas tampas med stora utgifter vid juletid. Som tur var hade hon sina föräldrar till hjälp under den tuffa tiden. Nu vill hon hjälpa andra föräldrar som av olika anledningar inte har råd att ge sina barn den rätta julstämningen.

  Ladda fler artiklar
  • Annons