1. Här ser vi Claes-Göran Österlund i sitt esse och tillsammans med den finske statsministern Matti Vanhanen och Sveriges dåvarande Fredrik Reinfelt som tillsammans öppnar slussarna vid Borensberg. Foto: Anders Wiklund/TT

  Claes-Göran Österlund har avlidit

  NyheterDen förre kanaldirektören och entreprenören Claes-Göran Österlund har avlidit efter en tids sjukdom. Han var känd som en drivande och påhittig kanaldirektör som ständigt marknadsförde sin älskade kanal med ett leende på läpparna.

  • Norrköpings kommun har agerat och gett tekniska kontoret i uppdrag att undersöka vidare om Femöresbron. Foto: Tommy Pettersson

   Beslut om Femöresbron taget

   NyheterI förra veckan tog tekniska nämnden inom Norrköpings kommun ett beslut om att ge ett uppdrag till tekniska kontoret som gäller Femöresbron. Den ska nu lyftas bort för vidare utredning med anledning av att undersöka möjligheterna till renovering av bron.

  • Jimmy Gustavsson blandar fritt vad det gäller färg, material och stilar. Foto: Max Elofsson

   Dubbla premiärer på Konstforum

   NyheterI början av februari var det vernissage för Konstforums nya utställningar. Konstnären Jimmy Gustavsson och fotografen Emma Vistrand visar upp sina verk som båda har en hel del personliga inslag.

  • På Löfstad slott ordnas speciella spökvisningar. Foto: Fanny Miles

   Det här kan du göra på lovet

   NyheterUnder kommande vecka är det efterlängtat sportlov för skolorna i Norrköping. Under de lediga dagarna finns det flera aktiviteter som erbjuds inom kommunens gränser.

  • Håkan Dahm lämnar förbundsdirektörstjänsten. Foto: Tommy Pettersson

   Håkan Dahm hoppar av

   NyheterEfter en del medieuppmärksamhet och en segdragen kritik från anställda på Räddningstjänsten i Östra Götaland väljer nu förbundsdirektör för Räddningstjänsten Håkan Dahm att kliva av sin chefstjänst.

  • Christina Söderholm ser med skräck och fruktan på den dag då man kommer och hämta henne. Foto: Tommy Pettersson

   Christina ska avhysas

   NyheterNorrköpings-Magazinet ska i en serie artiklar beskriva hur man i Sverige 2017 kan behandla en människa i behov av vård. Berättelsen handlar om Christina Söderholm. Det är en berättelse om felaktiga diagnosticeringar, otillräckliga operationer och en total oförmåga att kommunicera mellan aktörer, inom den offentliga sektorn, och gentemot en medborgare som inte kan klara sig själv.

  • Alexander Younan är backklippan som efter ett antal olika klubbadresser, nu har hamnat på lån i Norrköping och Vita Hästen. Foto: Max Elofsson

   Alexander har gjort avtryck i Vita Hästen

   Nyheter19-åriga Alexander Younan är uppväxt i Jönköping men bor numera i Norrköping och ägnar sig helt och hållet åt ishockey. I dagsläget är han än av de fruktade backarna i Vita Hästens laguppställning och många anser att han är på väg att ta nästa kliv vidare från HockeyAllsvenskan. Alexander är trygg i den positionen han har och vill inte göra något förhastat, även om han också drömmer om spel utomlands.

  • De får utforma Inre hamnen

   NyheterNu är gestaltningstävlingen för Inre hamnen klar och vinnaren blev Koolkajen av Nyrén Arkitektkontor AB. Deras förslag kommer nu att ligga till grund för hur kajpromenaden och badet kommer att se ut.

  • Stefan Graham Axelson har jobbat på Resia i knappt ett år. Hans medarbetare Hanna Forssell och Anna Lundblom ser till att boka resorna efter kundernas behov och önskemål. Foto: Max Elofsson

   Fördelarna med resebyråer

   NyheterMitt på Drottninggatan i centrala Norrköping ligger resebyrån Resia och har gjort sedan urminnes tider. Stefan Graham Axelson som är den regionala resebyråchefen och han ser många fördelar med att boka resor via resebyråer i stället för på internet.

  Ladda fler artiklar
  • Annons