1. Tjugo år av hjälp till våldsutsatta

  NyheterGenom rådgivning, krisbearbetning, stöd och hjälp har socialkontorets verksamhet Frideborg under åren stöttat kvinnor, män och barn som på olika sätt lever med våld. Nu firar man tjugo år, och fortsätter resan med att lyfta våldsproblematiken som en omfattande samhällsfråga.

  • Annons
 2. Regiondirektören slutar

  NyheterBarbro Naroskyin slutar som regiondirektör i Östergötland och i stället ska hon bli hälso- och sjukvårdsdirektör i Stockholm.

 3. Om tre månader sparkar Bråvalla festival igång. Artistsläppen kommer en efter en. I dagarna släpptes ytterligare sju rockakter. Foto: Kajsa Nilsson

  Nysläppta band till Bråvalla

  NyheterGenom marsvädrets ljusgråa fasad skymtar festivalsommaren. Bråvalla är Östergötlands bidrag till musiksverige och i dagarna släpptes ytterligare sju akter till de tre dagarna i slutet av juni.

 4. Lät mannen ligga kvar – fick stroke

  NyheterEn alkoholpåverkad man på ett boende för missbruksproblem sov och personalen lät honom ligga kvar. Två dagar senare fördes mannen till sjukhuset. Han hade fått en stroke.

 5. Hög narkotikaanvändning bland gymtränande

  NyheterSom del av ett nationellt samverkansprojekt för prevention av dopning, har projektet 100 procent ren hårdträning bedrivits i Östergötland sedan 2011. Det är ett antidopningsarbete som Länsstyrelsen Östergötland bedriver i samarbete med Östergötlands Idrottsförbund, sju kommuner, 43 träningsanläggningar och polisen.

 6. Björn Eriksson är för obekväm

  NyheterI dag håller finansutskottet en öppen utfrågning om hur det skall bli med kontanthanteringen i samhället framöver. Östergötlands förre landshövding, Björn Eriksson, som startat hela diskussionen genom sin vitbok ”Korten på bordet”, är dock inte inbjuden till utfrågningen, vilket kan ses som märkligt.

 7. IFK Norrköpings Mirza Halvadzic, Filip Dagerstål, Gentrit Citaku och Linus Wahlqvist är uttagna till EM-truppen. Foto: Kajsa Nilsson

  Fyra Norrköpingskillar i EM-truppen

  NyheterNu är förbundskaptenen Claes Eriksson färdig med arbetet att ta ut truppen för P19 Elite round, EM-kvalet i Norrköping och Åtvidaberg nästa vecka. Fyra Norrköpingskillar fick plats i fotbollslaget som ska representera Sverige på Nya Parken och Kopparvallen i slutet på mars.

 8. LiU får ett nationellt centrum

  NyheterRegeringen kommer förmodligen att föresla att Linköpings universitet ska bli värd för ett nationellt kunskapscentrum kring våld och andra övergrepp mot barn.

 9. Sveriges lägsta nyföretagsamhet

  NyheterFör tredje året i rad minskar nyföretagsamheten i Östergötland. Länet har nu Sveriges lägsta nyföretagsamhet bland unga. Sedan 2011 har företagsamheten i Östergötland stått still på 10 procent av befolkningen i åldrarna 16 till 74 år, samtidigt har företagsamheten bland de yngre sjunkit de tre senaste åren. Linköping hamnar på den nedre delen i jämförelsen av Östergötlands kommuner, här är 9,4 procent av 16 till 74-åringarna företagsamma. Till exempel har Ydre 19 procent företagsamma personer.

 10. Var fjärde tjej har daglig ångest

  NyheterRegion Östergötland tillsammans med länsstyrelsen och länets kommunergenomförde nyligen undersökningen ”Om mig” där åttondeklassare och elever i årskurs två på gymnasiet fick svara på frågor om hälsa och livsstil. Resultatet visar bland annat att tjejer i större utsträckning än killar drabbas av stress, oro och ledsamhet. Nästan var fjärde tjej har daglig oro och ångest.

Ladda fler artiklar
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • AnnonsGet Adobe Flash player