1. Conny Haag, Ljunga, har i tio år pyntat sitt hus med massor av lampor och andra attiraljer som för tankarna till jul. Foto: Anna Almsjö

  Huset med behaglig julstämning

  NyheterI december är det en del som gillar att pynta sitt hus med massor av lampor och attiraljer som för tankarna till den stundande julen. Conny Haag i Ljunga utanför Norrköping är en av dem som på detta vis höjer julstämningen för omgivningen.

  • Annons
 2. Anna Hjertstedt slår ett slag för begränsat antal godisdagar - och att se till helheten med sömn och motion. Foto: Julia Kimell

  Ät regelbundet i jul och håll vikten

  NyheterNu lackar det mot jul och planerandet är väl sedan länge i full gång inför den stora dagen. Kopiösa mängder mat och dryck inhandlas till denna frosseriets högtid men det går att hålla bältet i din vanliga storlek och ändå kunna njuta av julens goda. Varför inte umgås över en promenad, hela familjen?

 3. Ny chef för Kultur-och fritid

  NyheterNu är det kart med vem som blir förvaltningschef för kultur- och fritidskontoret i Norrköpings kommun.

 4. Linköpingsbon Mattias Engström debuterar med boken Enklaven som nyligen släpptes. Foto: Kajsa Nilsson

  Nykomling släpper framtidsskildring

  NyheterMattias Engström har efter sju års arbete släppt sin första bok Enklaven på sitt eget förlag Utopium. Berättelsen utspelar sig i ett framtida Sverige där ingenting är som det brukade vara. Stockholm är till exempel inte längre Sveriges huvudstad sedan inlandsisen tagit sig så långt ner i landet. Numera styrs landet från Göteborg och i spänningsromanen får läsaren följa med de fyra karaktärerna David, Jacob, Amanda och Tinna när de ska utföra ett stort uppdrag för att rädda världen.

 5. Johan Bergerfalk fick snabbt rycka ut i går då ett av ljusen på Värmekyrkans adventsljusstake plötsligt slocknade. I dag ska felet åtgärdas med hjälp av en kranbil. Foto: Kajsa Nilsson

  Värmekyrkan har slocknat

  NyheterVärmekyrkans adventsljusstake lyste under onsdagen med blott två ljus. Det tredje slocknade under morgontimmarna och efter viss efterforskning har det visat sig bero på någonting i armaturen. – Vi har ju förstått att det beror på ett elfel någonstans. Under onsdagsförmiddagen kunde vi dock konstatera att felet inte satt på marknivå utan att det troligtvis beror på armaturen eller på elektroniken inne i lampan, berättar Johan Bergerfalk, evenemangsansvarig på Upplev Norrköping.

 6. Åsa Kadowaki hjälper människor att reda ut sitt liv och vågra prioritera. Foto: Julia Kimell

  Så blir du nöjd med ditt liv

  NyheterYr, oroad och ont i magen? Många söker sig till sjukvården när de känner obalans i kroppen men det man inte tänker på är att kroppens egna hotsystem sänder ut signaler som får dig att känna dig sjuk. Det är viktigt att hitta rätt väg i livet och göra medvetna, egna val.

 7. Här kan man sitta ner och fångas av krigets inferno. Foto: Jerry Prütz

  100 år sedan första världskriget

  NyheterDet är i år 100 år sedan första världskriget bröt ut och det vill man uppmärksamma på Flygvapenmuseet. Utställningen ”Det stora kriget” vänder sig först och främst till skolungdomar i gymnasieålder och vill väcka diskussioner och tankar om krig och hur de startar.

Ladda fler artiklar
 • Annons
 • Annons
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons
 • AnnonsGet Adobe Flash player
 • Annons