1. Maria Eliasson har som mål att vara i sitt livs form när hon fyller 40 år. Nu väntar mer träning och kaloriräkning. Foto: Lotta Eliasson

  Bästa formen blir vid 40

  NyheterDet var på en 40-årsfest för fyra år sedan, som Maria Eliasson kände att hon inte riktigt var bekväm. Efter att ha fött tre barn och varit för lite aktiv fick det vara nog. Hon satte upp ett mål. – Jag sa till mig själv att jag ska mitt livs form när jag fyller 40, avslöjar hon.

 2. Med pinger och Ljudskrämmor ska delfinerna skrämmas bort från nätfiske. Foto: Kajsa Nilsson

  Delfiner ska räddas från drunkning

  NyheterNu ska personal från Kolmården åka till till Brasilien för att medverka till att rädda delfiner från drunkning i Sydamerika. Mats Amundin, senior zoologisk rådgivare och mångårig forskningschef på Kolmården har bjudits in till Brasilien för att försöka lösa den kritiska situationen för franciscanadelfinen, den mest hotade valen längs Sydamerikas kuster.

 3. Gunnar Kjellin har drivit Brunneby musteri i 42 år och tycker att det är lika roligt att gå till jobbet i dag som när han började. Foto: Tommy Pettersson

  Han har äppelmust i blodet

  Nyheter1941 startade Carl-Gösta Kjellin Brunneby musteri. Sonen Gunnar Kjellin driver det sedan 1979 vidare tillsammans med sin syster Eva Ronström. I dag har familjeföretaget ett stort sortiment, som utvecklas hela tiden.

 4. We talk UF från Katedralskolan blev en av semifinalisterna. Foto: Carolina Fransson

  Årets semifinalister är utsedda

  NyheterMässan Entreprenörskap på riktigt 2018 – Östergötlands mässa med unga företagare börjar närma sig. Inför mässan har en kvaltävling i tävlingen ”Årets UF-företag” genomförts. Tävlingen syftar bland annat till att visa vad UF-företaget lärt sig och vilken utveckling de upplevt genom att omvandla en idé till ett företag.

 5. Staffan Danielsson ute och skottar snö hemma på gården i Bankekind. Foto: Tommy Pettersson

  Staffan vill kryssa sig in i riksdagen

  NyheterEfter några decennier av en kraftig och nödvändig föryngring bland riksdagsledamöterna och i andra valda församlingar i Sverige börjar det nu istället att bli ont om erfarenhet i politiken. Biologisk ålder är inte alltid lika med en allmän politisk erfarenhet men oftast sitter inte åren i vägen när man ska väga samman åsikterna till ett beslut.

 6. Dreamteamet från Returgatan är redo att möta kunderna. Foto: Tommy Pettersson

  XL Bygg öppnar i Norrköping

  NyheterXL Bygg Östergyllen fortsätter att växa i regionen och naturligtvis är det delvis den kraftiga byggboom som pågår i framförallt i Norrköping och Linköping men företagets expansion står också på egna meriter och ett upparbetat starkt varumärke.

 7. Kjell Brissman i bostaden i Berg. Foto: Tommy Pettersson

  Vikten av att upptäcka i tid

  NyheterNär Kjell Brissman och hans familj kom hem efter en avkopplande utlandsresa möttes han av ett nedslående besked från socialstyrelsen. Under hela förra året utredde man frågan om ett allmänt program för screening av prostatacancer för män mellan 50 och 70 år.

 8. "Vi får inte glömma varför människor fortfarande flyr och att det fortfarande pågår, säger konstnären och galleristen Sahar Burhan, som ställde ut på Arbetets museum under Demokrati- och människovärdedagarna i förra veckan. Foto: Tina Andersson

  Sahar zoomar in för medmänskligheten

  NyheterBilden av treåriga Alan Kurdis livlösa kropp, uppspolad på en strand, berörde en hel värld 2015. Genom sina konstverk vill Norrköpingskonstnären Sahar Burhan påminna om att människor fortsätter att fly undan krig.

Ladda fler artiklar