Hästens supportrar laddar

Supporterföreningen Hästens Fanz laddar inför säsongens första matchresa, på den så kallad ”röd torsdag”. Där kommer man att anordna bussar till Vita Hästens premiärmatch i Västerås torsdag den 11 september.
Säsongen i hockeyallsvenskan drar igår där bland annat Vita Hästen kommer att spela sin första match borta mot Västerås. Norrköpings Magazinet intervjuade Magnus Bodin som är ordförande för supporterföreningen Hästen Fanz. Han jobbar hårt för att få hockeyfamiljen engagerade i matcherna och tror att det kommer att gå bra för laget i år. Dessutom menar Bodin att syftet med föreningen är att skapa en bra stämning med kärlek under matcherna där man älskar och stöttar laget.
- I början tror jag att vi kommer att få ett antal segrar där Västerås borta tippar jag en vinst till oss, säger Magnus Bodin, ordförande för föreningen Hästens Fanz, och fortsätter.
- Hästens Fanz är en renodlad klackförening som är fokuserad enbart för att skapa en bra stämning i Himmelstalundshallen. Dessutom står verksamheten för arrangerandet av bussresor till bortamatcherna där vi sjunger och stöttar laget. Jag sitter med i styrelsen som ordförande där vi är 7 personer. Föreningen räknar även med ett 50-tal medlemmar som betalar en avgift på 200 kronor.

Kommande aktiviteter
- Nu har vi en stort satsning inför bortamatchen i premiären mot Västerås under röd torsdag där vi kommer att skicka ett antal bussar just för den resan, något vi jobbar stenhårt med. I april hade vi på kvalserien bjudit resenärerna på en gratis bussresa samt givit en t-shirt till varje supporter så att alla skulle synas genom att ha likadana kläder. Den här gången tar vi en liten avgift där var och en får en souvenir så det blir enhetlig samt vi säljer biljetter för 325 personer. Till hemmamatchpremiär mot Malmö jobbar vi med att hela hallen blir röd och vit.

Föreningens finansiering
- Genom medlemsavgifter, försäljning på bussresor samt sponsorer som stöttar Hästens Fanz. Det är olika företag som hjälper oss för att vi ska kunna bekosta verksamheten.

Vad är röd torsdag?
- Röd torsdag kallas så eftersom flera bortamatcher infaller just på den dagen samt det är Vita Hästens färg dessutom. I detta fall har laget premiär i Västerås just på en torsdag.

Vad är det som är nytt i föreningen i årets säsong?
- Vi har gått tillbaks till vår gamla sektion i hörnet i Himmelstalundshallen. Annat är det samma styrelse som innan.

På vilken sätt tänker ni locka mer publik, särskilt ungdomar och äldre personer?
Vi vill ju att alla ska komma med och stå i klacken. Vi stöttar laget stenhårt samt sjunger och har rolig tillsammans. Vi älskar bara, vi hatar inte.

Hur tror du det kommer att gå i premiärmatchen 11 september?
- I början tror jag att vi kommer att få ett antal segrar där Västerås borta tippar jag att vi kommer att vinna över. Vi är tippade i botten med tanke på att vi är nykomlingar där jag tror att det kommer att bli jämna matcher mot de flesta lag.

Vad vill du säga till supportrarna och Norrköpingsborna?
- Vita Hästen är på uppgång. Alla måste komma upp på alla matcher och skapa den stämningen högljutt och helhjärtat. Vill man se rolig ishockey och segrar kom gärna upp till hallen.

Wladimir Loyola