• Ulla Lindau vill gärna locka fler norrköpingsbor till Gamla stans småbutiker. Foto: Kajsa Nilsson
  • I parken bakom Stadstornet kommer den årliga vårmarknaden hållas på lördag, i år med Harry Potter-tema. Foto: Kajsa Nilsson

Harry Potter i Gamla stan

På lördag fylls Gamla stan i Norrköping av magi. Den årliga vårmarknaden som arrangeras av butikerna i Gamla stan har fått tema kopplat till den stundande utställningen på Nya Parken.

Hela Gamla stan byter skepnad och butikerna får nya namn kopplade till böckerna om trollkarlen. I parken vid St Olai kyrka blir det marknad och eleverna i Dumbledores armé på De Geergymnasiet går runt och sprider Harry Potter-stämning. Under hela dagen går det att delta i tipspromenaden Harry Potter-jakten, med start på Kings Cross station (Stadstornet). Jakten går sedan runt i hela kvarteret.

– Vi är många små butiker här i Gamla stan och det är ett bra sätt att bli starka tillsammans. Vi som jobbar med föreningen gör det frivilligt vid sidan om våra vanliga verksamheter, säger Ulla Lindau som sitter i styrelsen för föreningen och som driver Tusensköna tyger tillsammans med sin syster Åsa Thörner.

Stort kvarter

Föreningen består av ungefär 50 butiker, restauranger och andra småföretag och vill locka norrköpingsborna till annat än gallerior. Kvarteret är stort, det sträcker sig ända från Repslagaregatan ner till Strömmen, och med Östra promenaden som avgränsare i öster.

– Det är många turister och folk från andra städer än Norrköping som kommer och handlar här i Gamla stan, norrköpingsborna håller sig för det mesta till galleriorna, säger Ulla Lindau.