• Stjärnskottet Silvana Imam kommer till festivalen Where´s the music. Foto: Arvida Byström

Här är musiken

En ny festival seglar upp på himlen i Norrköping och i kölvattnet på Bråvallafestivalen. Where´s the music är namnet och datum för arrangemanget, som innehåller både en konferens och konsertdel med artister som Hardcore Superstar, Maskinen och Tove Styrke, äger rum mellan den 12 och den 14 februari i Industrilandskapet.

Bakom den nya festivalen finns FKP Scorpio som ju även står bakom Bråvalla. Where´s the music är även en plattform och en mötesplats för både publik och bransch på ett för Sverige lite nytt sätt. Många av de artister som uppträder gör en kortare spelning som för att visa upp sig både för publik och bokare. Det blir även olika föreläsningar av välkända musikbranschprofiler.

Viktigt för Norrköping

– Det här är väldigt viktigt för Norrköping som stad och går helt i linje med hur vi vill positionera oss som en musikstad att räkna med. Självklart har det sneglats på hur man jobbat med ”South by Southwest” i Austin, Texas, det ska man inte förneka men det här är ju bara vårt första år. Både programmet och uppträdandena ser ju väldigt bra ut, menar Stefan Papangelis, vd på Upplev Norrköping.

150 band och mer

Stefan Papangelis fortsätter:

– Det är dessutom väldigt roligt att kunna erbjuda något sådant här i en månad som februari då det vanligen inte händer så mycket, avslutar han och gläds åt de drygt 150 band som ska spela och åt de möten som kommer att hållas under tre intensiva musikdagar.

Jerry Prütz

jerry.prutz@norrkopingsmagazinet.se