• Stefan Papangelis är vd på Upplev Norrköping och glad över att Norrköping numera kallas musikstaden. Foto: Kajsa Nilsson
  • Adrian Lux, välkänd dj, finns med på spelschemat. Foto: Adam Rindy
  • Folkkära Titiyo vet var musiken finns. Foto: Pressbild.

Här är musiken

Festivalen Where is the music går från klarhet till klarhet. Upplev Norrköpings driftige vd Stefan Papangelis är nöjd med att nu ha en festival även under vintertid. Årets upplaga äger rum den11 till 13 februari.

Förra året tog musikfestivalen med vidhörade konferens sitt första stapplande steg. Att man sneglat på South by Southwest i Austin, Texas, USA, är ingen hemlighet utan tvärtom, man ville här i Sverige och musikstaden Norrköping skapa ett liknande forum.

Vinterfestival

– Det är väldigt att vi nu även har en festival under den mörka tiden på året och då med både lokala, nationella och internationella artister, inleder Stefan Papangelis och fortsätter med att man nu verkligen tagit ett steg mot att bli den musikstad som man har ambitioner om att bli.

Where is the music är en plattform för ny och spännande musik. Meningen är att den ska få ta plats och visa upp sig under tre dagar i centrum.

– Det för med sig att det under en vanligtvis trist månad händer något på stadens klubbar och övriga scener, främst i Industrilandskapet. Det kommer hit väldigt mycket folk från när och fjärran. Förra året var det fler än 350 personer som kom utifrån på alla de seminarier som hölls då. Förhoppningsvis blir det än flera i år med ryktet om hur lyckat det var 2015, fortsätter den vältalige vd:n, som ger samarbetspartnern FKP Scorpio full cred för att de dragit igång detta och att utan deras inblandning skulle det inte blivit något Where is the music överhuvudtaget. Det är även FKP Scorpio som ligger bakom Bråvallafestivalen.

Spännande program

Årets program innehåller band och artister som, Drivvedsfolket, Adrian Lux, Sabina DDumba, Miriam Bryant, Tensta Gospel Choir och många fler. Den konferens som hålls under festivalen riktar sig mot musikbranschen och bjuder på en mängd spännande paneler, talare och frågor med såväl lokalt, nationellt som globalt fokus.

Detta är WITM:

En tre dagars musikfestival mitt i Norrköping där både kända och lite mindre kända artister uppträder. Startade 2015 då det var nästan 5 000 besökare, tio scener, 110 ackrediterade journalister, 144 spelningar, det kom folk från 12 olika länder.