Händelserik tid

- Krönika

Den gångna helgen och för den skull den senaste tiden har onekligen varit händelserik och framgångsrik sett ur ett Norrköpingsperspektiv.

Först jagade IFK Norrköping iväg alla tvivel och hjärnspöken hos folk som tippat laget som ett mittenlag. Ett stort grattis till Snoka. Frågan är vad detta guld kan var värt i ekonomiska termer för Norrköpings kommun.

Det allsvenska guldet är en viktig parameter i prestigefyllda kamper om att bli Sveriges främsta idrottskommun, Sport&Affärers ranking, och Årets idrottshuvudstad som är Sveriges Televisions årliga ranking. Malmö vann överlägset i år men nu gäller det 2016.

Det pratas i korridorerna

Nu pratas det redan om att Norrköping ligger bra till inför nästa års kraftmätning. Norrköping har ett bra historiskt facit när det gäller blandningen mellan bredd och elitidrott. Man har också hyfsat med tillgång på arenor och idrottshallar men kan bli bättre.

På evenemangssidan ser det också bra ut. Mest värt att peka ut är SM-veckan nästa år som är en stor merit i sammanhanget. Riksidrottsförbundet är en av arrangörerna till SM-veckan och Sveriges Television är den andra intressenten. Kan vara en fingervisning.

Man klarar kraven med råge att få den intressanta veckan för att de flesta sporter finns representerade och under 2016 blir en ny arena för friidrott klar på Himmelstalundsområdet. Besöksmässigt kan detta arrangemang mäta sig med Bråvallafestivalen, gott och väl. Det kanske till och med ger mer klirr i kassan för hotell och restaurangnäringen.

Norrköping bygger


Förutom de idrottsliga framgångarna så verkar det som om man kommit upp ur startgroparna när det gäller bostadsproduktionen. Det behövs nu när staden blir mer och mer attraktiv igen.