• Den 1 februari tillträder John Prpic som Norrköping kommuns digitaliseringsdirektör. Foto: Norrköpings kommun

Han ska leda Norrköpings digitalisering

Norrköpings kommun satsar på digitala tjänster och utökar sin IT-organisation. Den 1 februari tillträder John Prpic som kommunens första digitaliseringsdirektör.

I samband med att samhället blir allt mer beroende av digitala arbetsverktyg har Norrköpings kommun beslutat att utöka sin IT-organisation. För att möta behoven tillsätter man en digitaliseringsdirektör.

Den första någonsin

Den 1 februari tillträder Norrköpingsbon John Prpic tjänsten.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få bli den första digitaliseringsdirektören i Norrköpings kommun. Det känns både utvecklande och spännande att som infödd Norrköpingsbo få tillfället att verka på hemmaplan i en kommun där både tillväxt och utveckling går på högvarv. I min roll hoppas jag kunna tillföra nya möjligheter, nytta och värde med IT och digitalisering, säger John Prpic.

Med lång erfarenhet

Prpic har under de senaste 20 åren strukturerat, utvecklat och byggt upp flera kompletta IT-organisationer. Bland annat inom branscher som Biokemi och Life Science, både internationellt och nationellt. Nu senast kommer han från Mjölby kommun där han verkat som strategisk IT-chef.

Leda och utveckla

– Vi är glada att få välkomna John Prpic till Norrköpings kommun, säger kommundirektör Martin Andreae.

Johns uppdrag blir att gå i spetsen för Norrköpings kommuns digitaliseringsresa, bland annat genom att bidra till vidareutveckling av både individer, kunder och verksamheter.