• Knäppingsborg har ett brett restaurangutbud, nu även ett nyttigt alternativ. Linda Bergqvist och Johanna Lundberg öppnar ny hälsosam restaurang i Knäppingsborg. Foto: Kajsa Nilsson

Hälsan flyttar in i Knäppingsborg

Efter sex år i Linköping utvigdar Hälso- freak sin verksamhet och öppnar ännu en restaurang. Denna gång i Knäppingsborg där de tar över Mimmis visthus gamla lokaler. Inriktningen är hälsosam i alla led. Wraps, plocksallad eller bara en fika, allt med nyttiga ingredienser och vitt socker syns inte till någonstans.
– Vi har inte ens socker till kaffet, påpekar Linda Bergqvist som driver Hälsofreak tillsammans med Johanna Lundberg.

Två om året

Båda delägarna kommer från träningsbranschen och saknade ett hälsosamt alternativ bland lunchrestaurangerna. Då startade de Hälsofreak som nu finns på tre ställen i Östergötland. Målet är att de ska öppna två nya restauranger per år runt om i Sverige. Senaste tillskottet i Hälsofreakfamiljen är den gemytliga lokalen i Knäppingsborg. De hade väntat länge på erbjudande om att få hyra i det eftertraktade kvarteret och nu äntligen är det deras tur.

– Jag älskar Knäppingsborg och jag älskar den här lokalen. Om det var möjligt skulle jag till och med kunna tänka mig att bo här, lokalen är fantastisk, säger Linda Bergqvist med ett leende.

Kravmärkt restaurang

Likt Mimmis visthus har Hälsofreak Kravmärkt mat och all kyckling som serveras har svenskt ursprung.

– Vi är ganska lika Mimmis visthus. Det som skiljer oss är hennes fokus på rawfood och närproducerat och vårt fokus åt träningshållet.

Alla som var anställda på Mimmis visthus har blivit erbjudna provanställning på Hälsofreak som i dagsläget har 26 anställda varav 10 på heltid.

Både Johanna Lundberg och Linda Bergqvist bor i Linköping men de kommer att arbeta i nya restaurangen till en början för att se så att allting kommer igång. Johanna är precis tillbaka från sin föräldraledighet och om inom kort är det dags för Linda att föda.

– Det enda vi måste se till är vi inte blir gravida samtidigt, säger Linda hjärtligt men tillägger samtidigt att hon blir provocerad av frågor hon får om hur hon ska kombinera föräldralivet med att vara egenföretagare.

– Ingen skulle någonsin ifrågasätta en man som driver eget och skaffar barn. Vi är två om barnet och dessutom är vi två som driver Hälsofreak. Det är inga problem, fastslår hon.