• Retroinspirerade trender håller i sig. Längst ner sitter en familj av de populära Mailegkaninerna. Foto: Kajsa Nilsson
  • Viggos värld säljer varor av det ekologiska barnklädesmärket Geggamoja. Foto: Kajsa Nilsson
  • Therece Inge ligger bakom butiken Viggos värld. Foto: Kajsa Nilsson

Hållbarhet i ny barnklädesbutik

Nu har Viggos värld öppnat i galleria Domino i Norrköping. Ägaren till butiken, Therece Inge, har lång erfarenhet från branschen och startade under förra året sin egen butik som nu precis har flyttat från Linköping till Norrköping.

Hittills trivs hon bra i gallerian och satsar helhjärtat på verksamheten. Viggos värld har fått sitt namn från Therece Inges brorson och i butiken finns kläder i storlek nyfödd till tio år, leksaker och inredning.

– Jag har ett stort hållbarhetstänk och har försökt köpa in mycket ekologiska varor. Det svenska märket Geggamoja har exempelvis bara ekologiska kläder, förklarar hon och visar runt i den ljust inredda butikslokalen. Materialet är mjukt och förmodligen mycket behagligt mot känslig barnhud.

Nordisk design

Många varor är nordiska och lite är franskt. Just nu håller Therece Inge på att starta upp en egen webbshop och drömmen är att kunna öppna fler fysiska butiker.

– Flera kunder har frågat vilka andra orter vi har butiker i, men än finns vi bara i Dominogallerian, säger hon och ler.

Med sig på tåget har hon också sin bror och svägerska. Hittills är det bara Therece själv som arbetar i butiken, men med öppet sju dagar i veckan behöver hon hjälp. Svägerskan och 18-åriga dottern kommer att bistå med hjälp i butiken men så småningom blir det också aktuellt att rekrytera utifrån.

Retroinspirerat

Många av varorna i butiken är tydligt retroinspirerade och Therece Inge berättar att det är ett starkt mode just nu. Det ser man i alla typer av produkter; både kläder, accessoarer och prylar.