• Vadstenabandet Close Quarters gör just nu stor succé med en video där den gamla fotbollshjälten Glenn Hysén medverkar. Det är oklart om han kommer med till Rejmyre. Foto: Pressbild
  • Pain med Peter Täghtgren i spetsen spelar. Foto: Pressbild
  • Dragplåster är Megadeth från USA. Foto: Pressbild

Håll igång i skogen

Musikfestivalen Skogsröjet i Rejmyre går från klarhet till klarhet. I det tysta har den etablerat sig som den lilla mysiga hårdrocksfestivalen och som ett alternativ till betydligt större arrangemang som Sweden Rock Festival och STHLM Fields.

Skogsröjet i Rejmyre började med ett brett program men ganska snart blev det en festival med inriktning på hårdrock i alla genres. Genom åren har välkända artister som den gamla skräckfarbrorn Alice Cooper, danska DAD, thrashmetallegenderna Testament och många fler. I år har man lyckats att boka legendariska Megadeth, ett band som sålt över 30 miljoner album genom åren. Bandets sångare och gitarrist Dave Mustaine var tidigare med i Metallica men startade eget redan 1983.

Thin Lizzy kommer inte...

I år spelar även de som kallade sig Thin Lizzy förut men numera heter Black Star Riders och som vanligt uppträder det som kommit att bli Skogsröjet eget husband, Hardcore Superstar, en av kvällarna.

– Jag vet inte riktigt om jag törs köra en festival utan att boka dem, har festivalgeneralen Stefan Arvidsson sagt vid ett tidigare tillfälle. Skogsröjet brakar loss den 1-2 augusti.