• Foto: Tommy Pettersson

Grattis Campus Norrköping

För att hylla Campus Norrköpings 20-årsdag genomför Norrköpings kommun ett flertal aktiviteter, allt ifrån musik och tårta till öppet hus och jubileumskonsert.

Den 16 mars blir det jubileumskonsert i Kåkenhus Då bjuds studenter på både tårta och musik. Studentkören inleder och sedan spelar Sensusband, Studiefrämjandets band samt de studenter som anmält sig till Öppen scen. Konserten, som arrangeras av Musikhuvudstaden Norrköping, pågår klockan 12.00 - 14.00 i stora entrén till Kåkenhus.

Den 18 mars är Visualiseringscenter C öppet för alla klockan 11.00 - 16.00. Norrköpings kommun och Linköpings universitet erbjuder fria filmvisningar och föreläsning av professor Anders Ynnerman i domen.

 En av tre stiftare

Norrköpings kommun är, tillsammans med Linköpings kommun och Region Östergötland, stiftare till den nya jubileumsstiftelsen Linköpings Universitets Jubileumsstiftelse. Stiftelsen ska bland annat främja samverkan med omgivande samhälle och sprida forskningsresultat. Norrköpings kommuns gåva till stiftelsen är 333 333 kronor.

Norrköpings kommun har dessutom nyligen skrivit ett samverkansavtal med Linköpings universitet samt gett en gåva till universitetets nya stiftelse.