• Uno Friedner har bland annat bokat in Moto Boy till sommarens konserter i Knäppingsborg. Foto: Kajsa Nilsson

Gratis spelningar på Knäppingsborg i sommar

Uno Friedner driver sedan fem år tillbaka företaget Lucky You! som bokar in band till staden. I sommar blir det fria spelningar på restaurangtorget i Knäppingsborg.

Första giget blir The Royal Concept den 9 juli. De släppte sommaren 2012 singeln Gimme Twice som under en period var den mest adderade låten på amerikansk radio, och har haft med sin musik i bland annat Greys Anatomy, Fifa 13 och 14, The Sims och Tim Burtons film Frankenweenie. En vecka senare den 15 juli står brittiskt/finska stjärnskottet Miriam Bryant på scenen, innan Edda Magnasson känd från filmen Monica Z, samt Moto Boy och Tove Lo gör entré den 22 och 29 juni respektive 5 augusti. Moto Boy har gjort sig känd för sin sakrala sång och har beskrivit som ”en hel gosskör i fjäderboa” (SvD). Tove Lo är en svensk singer/songwriter som upptäcktes som låtskrivare 2011 när hon samarbetade med Max Martin.

– Jag är såklart stolt över alla bokningar, men ska jag välja en som känns extra bra är det Tove Lo som bokades in strax innan hon slog igenom. Jag är jättenöjd över vårat Knäppingsborg, säger han.