• Thomas Hallberg, ägare till GIN Foto: Leelou Lewis
  • Ett utav de dukade borden inne på GIN Foto: Leelou Lewis

Gastronomi och inspiration i Norrköping

"Stolt är man ju såklart"

Restaurang GIN har inom ett år fått omdömet "Mycket god klass" ifrån White guide. Krögaren Thomas Hallgren är glad men vill nå högre.

Namnet GIN är en förkortning utav Gastronomi Inspiration Norrköping. Något som restaurangen enligt White guide lyckats tillföra.

– Stolt är man ju såklart. Det har varit en ambition för oss under hela tiden. Säger Thomas Hallgren som är krögare och tidigare ägare till The Lamp, även den omnämnd utav White guide.

Thomas Hallgren kan med all rätt vara stolt. Restaurangen slog upp dörrarna i augusti men har redan fått bäst omdöme i länet. Många som är matintresserade går efter White guides betyg och att vara omnämnd utav dem skapar intresse och gäster.

Duktiga kockar stannar

Thomas Hallgren tror att de blivit länets bästa restaurang dels eftersom de väljer att jobba med färdiga menyer. Köksmästare Oliver Kördel har även varit viktig för restaurangens framgångar nämner Hallgren.

– Ung personal som brinner för yrket har varit väldigt viktigt, tyvärr flyttar de ofta vidare till Stockholm. Berättar han.

Framgångarna gynnar hela regionen och leder till att duktiga kockar kan stanna kvar i Norrköping, de behöver inte flytta för att utvecklas.

Vill bli ännu bättre

GIN strävar efter att bli ännu bättre. Det blir svårt att klättra i klassificering men det går att jobba upp poängen, som nu ligger på 71/100. Berättar han. För att få ännu högre poäng är planen att "bli duktigare överlag och finslipa".

Ett mål som uppnåtts har varit att etablera sig på listan över de 100 bästa restauranger i landet. En plats på den listan leder till större intresse, även utanför Östergötland.