• Tigerlou blir först ut i Linköping. Foto: Luger

Gaphals goes Norrköping

Arrangörs och skivbolaget Gaphals går från klarhet till klarhet och börjar nu arrangera konserter i hela Östergötland med start i Norrköping och Vadstena förutom på hemmaplan i Linköping då.

Gaphals har sedan något år arrangerat konserter på the Crypt i Linköping och lyckats locka hit storheter från både när och fjärran. Inte minst har deras spelningar med de mystiska hemmasönerna i Ghost blivit omtalade. Nu går man vidare och börjar med att arrangera konserter på flera håll i länet och först ut blir Arbis i Norrköping och den gamla folkparken i Vadstena.

Norrköping ingen ny stad

– Vi har ju tidigare gjort spelningar på Dynamo och på Borgen i Norrköping så stan är inte ny för oss, säger Kaj Sivervik på just Gaphals. Han menar att man nu även kommer byta namn på arrangörsdelen av företaget som nu kommer gå under det mer illustrativa namnet "City to City" vilket säger mera om det man sysslar med.

– Vi har ju även tagit över den gamla folkparken i Vadstena där det förr om åren var mycket spelningar och uppträdanden förr och vår förhoppning är att det ska så bli under kommande år, menar Kaj Sivervik vidare.

Tiger Lou först ut

– Vi har även varit och tittat på Statt i Motala som numera ägs av samma krögare som äger Pitchers/The Crypt i Linköping. Sedan får vi se om eller vad det blir av med det. Främst riktar vi ju in oss på Linköping och Norrköping, fortsätter Kaj Sivervik som berättar att skivbolaget Gaphals kommer att behålla sitt namn och att det är konsertdelen som ändrar namn och inriktning.

– Först ut i Norrköping blir Tiger Lou sedan har vi ytterligare några namn som vi kommer att gå ut med allt efter att de blir klara. I Linköping har vi mycket på gång och nyligen gjorde vi klart med Christian Kjellvander som kommer och spelar hos oss den tionde december.

I helgen var det premiär för konserter på den nya fotbollsarenan i Linköping eller så  kan man göra saker på Nya Parken. Är det något för Kaj och gänget?

– Nja, jag föredrar konserter som är inomhus. Då slipper man oroa sig för vädret....