• Suro Ismailov är ledare tillsammans med bland annat Hanna Ertas.
  • Ardian Selemi spenderade sitt påsklov tillsammans med kompisarna.
  • I idrottshallen spelades fotboll och bordtennis samtidigt.

Fullt ös under påsklovsveckan med IUG i Hageby

Under påsklovsveckan fick barn och ungdomar i Hageby med omnejd möjlighet att prova på olika idrotter under ledning av IUG - Idrott utan gränser. På schemat stod bland annat fotboll, friidrott och boxning.
– Jag har arbetat heltid med IUG sedan januari i år, men är egentligen proffsboxare, säger  Suro Ismailov som är en utav ledarna.
IUG startade för några år sedan i Landskrona, men var då framför allt inriktat mot basket, nu har verksamheten breddats och flyttat upp till Norrköping i samband med att grundaren flyttade hit.
– Jag och mina kompisar har ingenting att göra på fritiden, så jag tycker att det är jättebra att IUG finns här, säger deltagaren Ardian Selemi som går i sjunde klass på Hagebyskolan.
Få tjejer
I lokalen där påsklovsaktiviteterna höll till vimlade det av barn - men inga tjejer.
– Vi har försökt locka tjejer till att delta i aktiviteterna, men jag tror att de blir skrämda av killarna. Därför har vi startat ett samarbete med Stadium Sports camp där vi låter kvinnliga fotbollsspelare hålla i aktiviteter som enbart riktar sig till tjejer, säger Suro Ismailov.
Våga testa nya sporter
När det inte är skollov arbetar IUG med att bredda idrottsundervisningen på Norrköpings grundskolor, och dessutom anordnar de aktiviteter efter skoltid för barnen runt om i stan.
– Målet är att få igång barnen och ungdomarna och få dem att våga testa nya sporter. Det finns många som inte vågar ta kontakt med idrottsföreningar och därför finns vi där för att hjälpa dem.