• Viveka Björkman och Lina Woldmo hade en hel del att göra på mässan. Foto: Tommy Pettersson
  • Resia med Anna Björsmark var naturligtvis med på Resemässan. Foto: Tommy Pettersson
  • Kappadokien är ett resemål som svenskarna bör uppmärksamma. Foto: Tommy Pettersson

Fullt hus på Resemässan i Louise De Geer

Turkiet verkar vara svenskarnas absoluta favorit som besöksmål. Från början var det badstränder och exotisk kulturmiljöer som drog svenska turister. Sedan var ju inte priserna och restiden till Turkiet något som avskräckte barnfamiljer.

På senare år har landet seglat upp som en av de mest besökta destinationerna för golfamatörer från Sverige. Men vad som är i vardande är nu också upplevelse och kulturresor. Har man inte varit i Kappadokien någon gång så boka en tripp dit direkt.

Resande sällskap

I helgen arrangerades Resemässan för sjunde gången i rad och som vanligt var det så mycket att det var svårt att ta sig fram till någon av de 50 utställarna som hade plats i Louis de Geer. Resemässan börjar bli en populär institution i Sverige. Nu så  här i smällkalla vintern förstår jag varför man anordnar resemässan. Alla vill bort från kylan och ner till värmen så här års.Nu rullar mässan vidare i Östergötland och nästa helg landar man i Konsert & kongress i Linköping. Turkietresor var en av utställarna i Norrköping som gav information om nya och gamla resmål. Företaget kan sägas vara på hemmaplan i Norrköping. Det var här som Reidar Svedahl var med och startade Turkietresor. Nu sedan två år tillbaka har man flyttat sitt huvudkontor till Stockholm men har butiksförsäljning och framförallt charterflyg direkt från Norrköping

– Turkietresor i Sverige bildades sommaren 2007 och bolaget började flyga från Norrköping och Stockholm våren 2008. Från och med säsongen 2014 har vi avgångar från 13 flygplatser i Sverige bland annat Stockholm, Göteborg och Norrköping,. Nu i år startar vi från två nya avreseorter, Malmö och Karlstad, berättar Turkietresors marknadschef Viveka Björkman och fortsätter.

– Vi satsar på regionala flygplatser i stor utsträckning för att det är bekvämt och billigare att resa från platser som ligger i närheten av bostadsorten. Just här i Norrköping är vi etablerade och har en bra flygplats, säger Viveka som tror att Turkiet kommer att behålla förstaplatsen i svenskarnas hjärtan ett tag till.