• Förra veckan öppnades ett nytt arbetarfik i Norrköping. Foto: Kajsa Nilsson
  • Jennie Sjödén tog steget till att starta eget café. Foto: Kajsa Nilsson
  • Till efterrätt får gästerna grädda sina egna våfflor. Foto: Kajsa Nilsson
  • I Perssons livs gamla lokaler ligger det nya fiket. Foto: Kajsa Nilsson
  • Många godbitar går att hitta i buffén. Foto: Kajsa Nilsson

Frukostbuffé som nisch

Jennie Sjödén har efter många år som anställd inom restaurangbranschen öppnat eget café. Den huvudsakliga målgruppen är arbetare och frukostsugna norrköpingsbor men hon kommer också bedriva cateringverksamhet där hon kör ut frukost och fika till företag i kommunen.

Nu senast kommer hon från en tjänst i storköket på Vrinnevisjukhuset, det var sambon som pushade henne att våga gå sin egen väg. Hittills har hon en timanställd till hjälp men om företaget växer kommer hon anställa fler.

– Min pappa Anders Sjödén har varit egenföretagare under många år och jag har fått mycket hjälp av honom, säger hon och berättar att han har drivit fler restauranger (bland annat Bacchus och Stopet) och egen cateringfirma.

Frukost i fokus

Den huvudsakliga delen av verksamheten kommer att bestå av frukostservering men hon kommer också ha lättare luncher med matiga smörgåsar.

– Primära målgruppen är arbetare men jag kommer också ha möjlighet att köra ut frukost till företag.

Möteslokal

Totala ytan för lokalen är 130 kvadratmeter och i ett tillbyggt rum kommer särskilda gäster få sitta.

– Tanken är att man ska kunna boka rummet för frukostmöten, förklarar hon.

Mycket av utbudet i frukostbuffén påminner om hotellfrukost med filmjölk, kokt ägg, flera sorters pålägg och köttbullar. Till efterrätt får gästerna grädda sina egna våfflor.