• Frej Larsson är tillbaka i Norrköping. Den 17 december intar han Arbis med sin 3D-show. Foto: Janerik Henriksson

Frej om Arbis-spelningen

Den 17 december kommer rapparen Frej Larsson till Arbis i Norrköping. Tidigare i år har han gjort debut som soloartist och släppt ett album "Livin La Vida Larsson".

Det är få andra verksamma artister som har så många bollar i luften på en och samma gång. 33-årige Frej Larsson ifrån Ronneby i Blekinge har varit aktiv i bandkonstellationer såsom, Slagsmålsklubben, Maskinen och Far & Son. Men det var först i år som han har valt att stå allt mer på egna ben, även om han ständigt jobbar med andra artister. 2015 släpptes han nya skivor med både Maskinen och Far & Son.

Att återvända till Norrköping

Debutsingeln "Salaam Aleikum" gjorde han ihop med Erik Lundin och i somras gjorde han den officiella låten till fotbolls-EM. Låten hette "Mitt Team" och medverkande gjorde även Joy M´batha.

2003 blev Frej Larsson medlem i Norrköpingsbaserade bandet Slagsmålsklubben. Han har även samarbetat en del med Dim Out som har sin bakgrund i Norrköping. Och hur känns det då att återvända till Norrköping, då svarar han såhär:

– För jävligt. Norrköping är den bästa publiken i världen inget skitsnack, har alltid varit så.

Senast han spelade i Norrköping har på Bråvalla Festival i somras.

Ny 3D-show

Inför hans kommande spelningar har han skapat en 3D-show som han kommer att ha med sig till Arbis i december. Han berättar att han redan vid Maskinens första turné letade efter 3D-animatörer att samarbeta med. Nu har det alltså blivit verklighet och fördelen som han ser med att agera själv på scenen, och inte vara med i något band med 3D-showen, är att det är just han själv som bestämmer.

– Äntligen kan jag få skjuta Jimmy Åkesson i ansiktet i 3D utan att någon kan säga att “den här gången Frej har du verkligen gått för långt". Den här gången får jag bara vara en efterbliven förebild, säger Frej Larsson.

Frej och ett filmteam från Karlskrona har varit nere i Gambia för att filma och slippa på 3D-showen. Dessutom ska ny musik ha spelats in under vistelsen där. Den 24 november drar han igång sin turné Livin La Vida Larsson 3D i hemstaden Ronneby. Den 17 december kliver han upp på Arbis scen i Norrköping. Men innan giget i Norrköping hinner han även med Linköping i början av december.