• Jobbet som vd har han haft sedan 2012 och nu tycker han att det känns rätt att lämna över till någon annan. Foto: Max Elofsson
  • Avgående vd. Fredrik Jensen lämnar sina uppdrag i slutet av januari. Foto: Max Elofsson

Fredrik Jensen slutar

I början av december blev det klart att Vita Hästens vd Fredrik Jensen kommer att avsluta sin tjänst. Under hans tid som vd har han tagit upp klubben från division I till HockeyAllsvenskan och kan se tillbaka på fyra händelserika år. – Jag känner mig redo att prova någonting nytt, säger han.

2012 påbörjade Fredrik Jensen uppdraget som vd för ishockeylaget Vita Hästen. Dessförinnan hade han en karriär som spelare och avslutade den i Vita Hästen som då spelade i division I.

Beslutet att inte längre vara kvar som vd för Norrköpingsklubben säger han är något som har växt fram den senaste tiden och något som han känner sig helt trygg i.

– Det finns givetvis mycket kvar att göra i Vita Hästen men jag kände att det är dags för någon annan att ta över, säger han.

Byter bransch

Vad Fredrik Jensen nu ska ägna sig åt i stället är enligt honom själv inte helt klart, men han säger att han har lite krokar ute. Något som verkar vara säkert är att han inte fortsätter att jobba med ishockey.

– Min ambition är att byta bransch. Jag kommer att vara kvar i Östergötland, det vet jag. Jag bor i Linköping och så långt vet jag, att jag inte kommer att lämna staden, säger Fredrik Jensen.

Det råder i alla fall inget tvivel på att han känner sig nöjd med sitt beslut. Att ta ett så stort beslut som påverkar vardagen så mycket var inte lätt men han känner ändå att det är det rätta just nu.

Letar ersättare

Rent sportsligt så lämnar han efter sig en klubb som spelar i HockeyAllsvenskan och som kvalade för spel i SHL inför säsongen 2015/2016. Han tror även att klubben har goda framtidsutsikter och möjligheter att fortsätta göra bra resultat.

Reaktionerna bland andra inom Vita Hästen har varit positiv. Han berättar att alla har varit stöttande och önskat honom lycka till.

Arbetet med att hitta Fredrik Jensens ersättare har börjat och ligger nu på styrelseordförande Yvonne Anglesjös bord. Den 31 januari nästa år gör han sin sista arbetsdag som vd för klubben.

– Vita Hästen kommer klara sig bra utan mig och jag kommer klara mig bra utan dem, säger han avslutningsvis.

 

Fredrik Jensen

Ålder: 41

Bor: I Linköping

Klubbar som aktiv: Troja-Ljungby, Linköping, Tranås, Växjö, Vita Hästen m.fl

Position: Målvakt

Vd: Sedan 2012 i Vita Hästen