• Simhallen i Skärblacka, strax utanför Norrköping, har renoverats.
  • Det nya duschrummet i ett av omklädningsrummen. Foto: Emma Bergström
  • Den nya taket inuti simhallen. Foto: Emma Bergström

Fräscht bad i Skärblacka

Simhallen i Skärblacka, strax utanför Norrköping, har renoverats. Nya duschrum och uppfräschat tak gör simhallen redo för nya besökare.

Renoveringen blev klar den 15 februari 2015. Taket inuti simhallen har bytts ut, men även ventilationen och duschrummen är nya. Kommunen har satsat 11 miljoner kronor på renoveringen.

– Vi är jättenöjda. Detta är första renoveringen som skett sedan simhallen byggdes, den är cirka 40 år gammal, säger personalen i simhallen.

Fler besökare


Enligt personalen i simhallen ska besöksantalet ha ökat sedan renoveringen ägt rum, folk sägs vara nyfikna på hur renoveringen blev. Det är både barnfamiljer och motionssimmare som besöker, men även flertalet skolklasser, mestadels från den närliggande Parkskolan, förskola till fjärde klass och Mosstorpskolan klass 4 till 9. Barnkalas äger även rum.

Nytt tak


Emelie Karlsson och Ida Marlow som jobbar i simhallen visar runt i badhuset och berättar bland annat om det nya taket i simhallen och om det nya duschrummet. Allt ser fräscht, nytt och hållbart ut. Kaklet glänser och det vita taket skapar en lätt och öppen effekt i simhallen. En ny renovering kommer nog inte att behövas på ett tag framöver och det är förståeligt varför gästerna trillar in. Renoveringen blev ju jättebra.