• Visualiseringscenter C har en forskardel och en publik del. Även barn kan ta till sig den avancerade tekniken. Foto: Kajsa Nilsson

Från Tekniska till visualisering

Sofia Seifarth ny vd på Visualiseringscentret

Nu har Norrköpings Visualisering AB tillkännagivit sin nya vd Sofia Seifarth. Hon tillträder vd-posten den 1 oktober och kommer senast från Tekniska museet i Stockholm.
– Det är framför allt den spännande miljön på Visualiseringscenter C som lockar mig. 

Det är en unik miljö med närhet till forskning, säger hon och låter märkbart glad över sin nya position som vd för centret.

Doktorerat på LiU

Sofia Seifarth har bakgrund som kulturvetare och historiker och doktorerade på Tema kommunikation vid Linköpings universitet. 

Hon disputerade 2007 med sin avhandling om rådgivning i radioformat sedan 1930-talet och därefter arbetade hon som forskningschef och biträdande chef på Arbetets museum under fem år. Från och med den 1 oktober axlar hon rollen som vd för Visualiseringscenter C.

– Sofia har en idealisk bakgrund och erfarenhet för att arbeta med vidareutvecklingen av Visualiseringscenters publika arena – framtidens spännande digitala science center för en bred allmänhet, säger Lena Häll Eriksson, ordförande i styrelsen för NVAB.

Rekordsommar

Norrköpings Visualiseringscenter C är ett samarbete mellan Norrköpings kommun, 

Linköpings universitet, Norrköping Science Park och Interactive Institute Swedish ICT. På centret finns en publik del och en mötesplats för forskning kring visualisering, 

med utgångspunkt i forskningen som bedrivs inom Linköpings universitet. 

Den publika delen besöks av 150 000 personer årligen och hade besöksrekord i somras.

– Det känns extra roligt att NVAB får en ny VD just nu efter en rekordsommar som denna, 

med det största antalet besökare vid centret någonsin, säger Anders Ynnerman, direktör för konsortiet och har det övergripande ansvaret för verksamheterna inom centret.