• I förarsättet. Wael Isa firar att Kungsängens Bil har varit öppet i ett år. Foto: Max Elofsson
  • Maikel Malke och Ibrahim Aho har båda flytt från Syrien. Tillvaron som fast anställda är de mycket tacksamma över. Foto: Max Elofsson
  • Först och främst är det familjebilar som de säljer. Stora och rymliga. Foto: Max Elofsson

Första årets mål uppnått

Kungsängens bil har firat ettårsjubileum. Under året som gått har ägaren Wael Isa hunnit förträffa sina mål och hoppas att trenden håller i sig.

Den 10 oktober 2015 slogs portarna för första gången upp till bilhallen Kungsängens Bil i Norrköping. Under deras första år har de hunnit med så mycket mer än vad de hade förväntat sig och ägaren Wael Isa är mycket stolt.

– Vi hade som mål att sälja 120 bilar under första året. Det blev 236 stycken, och då kan vi inte vara annat än nöjda, säger han.

Bilar intresserar

Wael Isa har varit i bilbranschen länge som anställd på en annan bilaffär. Men sedan han startade eget tycker han att han har hittat rätt roll. Att själv ha ansvaret för vilka bilar som de tar in känner han en stor trygghet med.

Bilar har alltid intresserat honom. Att kunna kombinera bilar med det sociala med att sälja bilar tycker han är utmärkt.

– Jag älskar business. Att möta nya människor och se dem bli nöjda är väldigt roligt, säger Wael Isa.

Hjälper flyktingar

Kungsängens Bil är dessutom inte bara en plats för att handla eller byta bilar, utan tanken är att samla allting på ett och samma ställe, försäljning, tvätt, rekond och verkstad. Han planerar även att framöver utöka så att det finns möjlighet att lacka bilarna, men det är ett mer långsiktigt mål.

Wael Isa har ett ursprung ifrån Syrien och när han öppnade för drygt ett år sedan hade han en idé om att låta flyktingar få jobba hos honom. Det har han nu förverkligat.

– Många som kommer hit i dag har kompetensen men får inte jobb på grund av att de inte kan prata svenska. Men här ger jag chansen till två killar från Syrien och de lär sig språket allt eftersom. Jag vill hjälpa till så mycket jag kan och om de inte får jobb så blir det så mycket svårare att komma in i samhället, säger Wael Isa.

Framöver har han planer på att anställa ytterliga en person.