• De första sex musikakterna har presenterats och många fler återstår. Foto: Patrik Ekström

Första akterna till Bråvalla klara

Nu har de första akterna till Bråvalla Festival 2017 presenterats. Rock, holländsk house och amerikansk rap går att se och höra nästa år.

Under veckan presentade arrangörerna av Bråvalla Festival de första sex akterna som kommer att uppträdda på kommande års festival. Die Antwoord, Mac Miller, Linkin Park, System Of A Down, Prophets Of Rage och Martin Garrix är numera klara.

Mest önskade

Mac Miller är en 24-årig rappare från Pittsburgh i USA som har varit aktiv inom musik sedan sin tid i highschool och har skördat stora framgångar internationellt. Mac Miller var bokad till 2016 års Bråvalla Festival men tvingades att ställa in, men nästa år ser det ut att bli av.

Martin Garrix är endast 20 år men blev tidigare i höst framröstad som världens mest populära dj av tidning Dj Magazine. Han kommer ifrån Holland och en av hans mest kända låtar är Animals från 2013. Under 2016 har han producerat mycket nytt material, bland annat In The Name Of Love tillsammans med sångerskan Bebe Rexha.

System Of A Down kommer ifrån Kalifornien i USA och bildades 1994. Sedan dess har de turnerat världen runt och gör i sommar sitt första besök i Norrköping och Bråvalla Festival. Dessutom var de ett av de mest önskade banden till att komma till festivalen.

Sydafrikansk hiphop

Die Antwoord från Sydafrika blandare hiphop och elektro på sitt alldeles egna vis. 2009 debuterade de med albumet $O$, därefter har de spelat på festivaler världen över.

Med över 50 miljoner sålda skivor är Linkin Park ett av världens mest populära band. På senare år har de experimenterat allt mer i sin musik för att bryta musikaliska regler och utmana av som är möjligt.

Till sist släpper de även Prophets Of Rage som är en sammanslagning av banden Rage against The Machine, Public Enemy och Cypress Hill. En spännande konstellation som också gör en spelning på Bråvalla nästa sommar.

Bråvalla festival 2017 går av stapeln den 28 juni - 1 juli i Norrköping.