• Admir Lukacevic tar emot stipendiet av Kultur- och fritidsnämnden under deras sammanträde den 19 december. Foto: Kajsa Nilsson

Först att få nytt stipendium

Under förra måndagen delade Kultur- och fritidsnämnden ut sitt nyinstiftade stipendium. Det går personer som har gjort stora insatser vad det gäller stöd och engagemang inom idrottsaktiviteter och Admir Lukacevic blir den förste att få stipendiet.

I oktober i år tog Kultur- och fritidsnämnden i Norrköping beslut om att börja dela ut ett nytt stipendium. Det kommer att bli ett årligt stipendium som delas ut till personer som har gjort stora kulturgärningar i Norrköping.

Jobbar med barn

Först ut att få det blev Admir Lukacevic för sitt engagemang och arbete med idrott för barn och ungdomar inom föreningen Idrott Utan Gränser. Deras verksamhet riktar sig unga genom medverkan på skolidrottslektioner och eftermiddagsverksamhet.

– Det är alltid en stor ära att få ta emot pris för att man har gjort ett bra jobb. Det betyder mycket för mig och även för föreningen, säger en stolt Admir Lukacevic.

Under de senaste åren har Idrott Utan Gränser nått ut till fler än bara skolungdomar och blivit en länk till föreningslivet genom att det har blivit anställningar i den egna föreningen. Han säger även att en del av pengarna ingår i stipendiet kommer han att skänka till välgörenhet, bland annat Barncancerfonden.

Blev nominerad

Stipendiet är på 10 000 kronor som Admir Lukacevic tog emot under Kultur- och fritidsnämndens sammanträde under måndagen. Stipendiet har döpts till "Norrköpings kommuns stipendium med inriktning på stöd och engagemang i anslutning till idrottsaktiviteter". Det är inte ett stipendium som man själv söker utan en särskild stipendiegrupp nominerar personer som de tycker verkar lämpliga och Mia Andersson, handläggare för utvecklingsstöd och bidrag på kommunen tycker att valet av Admir Lukacevic är bra.

– Det var ett bra beslut tycker jag. Idrott Utan Gränser är en förening som gör väldigt mycket för staden, säger hon.