• Ägaren Youssef Chamoun och servitören Habib Behno. Foto: Emma Garzon
  • Youssef Chamoun serverar en tallrik med carbonara och kyckling- och currysås - de populäraste pastasåserna på Pasta Köket. Foto: Emma Garzon
  • På Pasta Köket får du äta hur mycket mat du vill. Foto: Emma Garzon

För hungriga pastaälskare

Ett nytt ställe lyser upp Norrköpings restauranghimmel – Pasta Köket. Perfekt för alla med kurrande magar då gästerna får äta hur mycket mat de vill.

När du stiger in genom dörren möts du av en hjärtlig personal och en lyxig inredning i guld och svart. På en svart griffeltavla står de sex standardrätterna – carbonara, bolognese, kyckling och curry, ost och skinka, mexikansk köttfärs och en vegetarisk sås med grönsaker. Det går även att välja glutenfri pasta.

– Carbonaran och kyckling- och currysåsen är populärast, säger ägaren Youssef Chamoun och fyller en stor tallrik med pasta och just dessa såser.

"Gott och billigt"

Längst ner på tavlan står det även två andra pastasåser som byts ut varannan vecka för att få variation. Gästerna kan blanda två såser från pastabuffén vid varje besök och hämta mer tills de är mätta och belåtna. Dessutom ingår en stor salladsbuffé.

– Sedan vi öppnade den 8 februari har vi haft många nöjda kunder som säger att det är gott och billigt. Jag har sett samma person äta lunch här fem gånger i veckan, berättar Youssef Chamoun med ett stolt leende.

Länets bästa pizzeria

Youssef Chamoun har tidigare haft en pizzeria som även serverade pasta, därför föddes idén att starta en restaurang med endast pasta. I dag har han även en pizzeria i Skärblacka, vid namn Anitas pizzeria, som Pizzapokalen utsåg till Östergötlands bästa pizzeria 2014.