• Flygplatsens vd Mari Torstensson gläds över de utökade avgångarna. Foto: Kajsa Nilsson
  • Norrköpings flygplats. Foto: Kajsa Nilsson

Flygningarna till München utökas

Den nya populära flyglinjen mellan Norrköping och München kommer under våren att utökas och avgå ytterligare en gång varje vardag.

Den 15 april förra året öppnades den nya flyglinjen som går ifrån Norrköping Airport till München i Tyskland. Det är Bmi Regional i samarbete med Lufthansa som alltså fortsätter satsa på Norrköping och denna flyglinje med två turer per dag samtliga vardagar

Attraherar alla

Norrköping Airports vd Mari Torstensson gläds över den nya avgången som inte bara kommer att kunna leda till att fler ges möjlighet att åka och uppräcka München, utan det leder även till att fler kan resa dit oftare för att kunna resa vidare via något annat flyg till en annan destination i världen.

Knappa året efter premiären är det dags, närmare bestämt den måndagen den 27 mars, då det är tänkt att starta.

– Kul att linjen gått så bra att vi nu får en andra daglig avgång. Den här avgången kommer inte bara att attrahera affärsresenären, utan också privatresenären, säger Reidar Svedahl (L), kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor.

Populärt turistmål

– Det här är ett första steg för att få en ännu bättre tidtabell, säger Meta Ryderstedt, vice ordförande i Norrköping Airport.

Tyskland är en av Sveriges största handelspartners och Sverige är ett väldigt populärt turistmål för tyskar. München och Bayern är också ett populärt resmål för svenskar med tanke på närheten till bland annat skidåkning på vintern och vandring på sommaren.

Den nya avgången ger bättre möjligheter till ett utökat resande, både för privat- och affärsresenären.