• Deltagarna gör sig redo för Trapploppet som gick av stapeln på Arbetets museum i förra veckan. Foto: Örjan Björkdhl
  • David Carlsson, Tjalve IF, på väg upp mot toppen. Foto: Örjan Björkdahl

Flera rekord för en god sak

Årets upplaga av Trapploppet på Arbetets museum lockade rekordmånga deltagare. 90 personer tog sig uppför de 162 trappstegen för gatubarn i Uganda.

Det är för fjärde året i rad som ultralöparen Frida Södermark och Mårten Mellberg på Arbetets museum arrangerar välgörenhetsloppet Trapploppet.

– Det känns fint att sporten och kulturen kan förenas i välgörenhet, säger Frida Södermark.

Rekorddeltagande

I år slog man rekord med 90 deltagare i åldrarna mellan tre och 82 år, som tog sig upp för de två våningsplanen. Starten gick i Laxholmskällaren och sträcker sig över 162 mjölksyreutkrävande trappsteg, som man absolut inte skojar bort, menar Frida.

– Det är mycket prestige att komma till toppen och det här är en kamp för dem som vill kämpa, säger hon.

Årets vinnare blev Tjalves Elias Arshi, som gick i mål på 52 sekunder. På damsidan vann Elin Arshi med tiden 1,02 minuter.

Vill engagera fler

Överskottet går oavkortat till Läkarmissionens Tigers Club i Uganda, som genom fotbollen vill få barn och ungdomar att lämna livet på gatan. I år kunde trapploppet lämna över 16 385 kronor till organisationen. Till nästa år filar Frida på ett nytt välgörande ändamål att skänka pengar till.

– Målet är att vi ska engagera fler, kanske genom att företag och klubbar utmanar varandra. Vi hoppas på över 100 deltagare nästa år, säger Frida.