• Nu etableras researrangören Scandjet på Norrköping flygplats. Foto: Kajsa Nilsson

Fler avgångar till Kroatien

I vår utökas möjligheterna att resa med flyg från Norrköping. Researrangören Scandjet återetablerar sig på flygplatsen och erbjuder resor till Kroatien och Sicilien under året. En satsning som gör Norrköping ännu starkare som charterflygplats.

Scandjet har även tidigare erbjudit resor från Norrköping flygplats, då enbart till Kroatien. I och med den nya etableringen kommer man dessutom att flyga till Sicilien.

Flygstolar och paket

– När vi fanns på flygplatsen för fem år sedan kunde vi bara erbjuda flygningar. Nu säljer vi både flygstolar och paket och vår analys visar att det finns tillräckligt med underlag och behov för att flyga från Norrköping.

Vi har som strategi att flyga direkt från regionala flygplatser, berättar Pavel Maksimovski, vd på Scandjet.

Möjlighet att utöka

Till en början har man planerat in fyra resor till Rijeka i Kroatien och två resor till Sicilien i Italien. Responsen har dock redan blivit så god att företaget börjat diskutera möjligheten att utöka till totalt sex resor till Kroatien.

– Vi börjar försiktigt för att placera produkten på marknaden. Om det behövs har vi möjlighet att sätta in fler flyg, säger han.

Scandjet kommer att ha en rad olika temaresor med avresa från Norrköping. Pavel Maksimovski nämner dans, golf, tennis och rundresor som exempel på teman.

Flygplatsens vd Mari Torstensson är nöjd med den nya etableringen.

– Verkligen jätteroligt. Vi har tidigare fått förfrågningar om utökning av Kroatien som är så fantastiskt fint på vår och höst – och Sicilien och Italien göt att vi breddar vårt utbud ännu mer med både en ytterligare charterarrangör men också med en ny destination. Om beläggningen blir bra så har vi stor chans att få ytterligare avgångar, säger hon.