• Entombed, numera med tillägget A.D, kommer till den mörka julen i Norrköping. Foto: Pressbild

Fira en mörk jul i år

Den 19 och 20 december blir det hårda tongångar när Skrikhult Production och Olof Wikström har bjudit in fulingar som Morbid Angel från USA, Satyricon från Norge och de svenska dödsmetallveteranerna Entombed AD och inte minst Norrköpings egna black metal-kungar Marduk.

Vill man fira en mörk och kanske aningens hårdare jul, som motvikt till alla de julkonserter vilka duggar tätt nu så här veckorna innan jul, så kan Black Christmas i Flygeln vara precis det man behöver.

– Idén till det här evenemanget har jag burit på ett tag men inte hittat vare sig rätt stad eller lokal men nu känner jag att det blivit som jag velat ha det, berättar Olof Wikström som driver Skrikhult Production och har flera av banden i sitt stall.

Morgan Håkansson kom med idén

– När jag sedan började prata med Morgan Håkansson i Marduk så visade det sig att han burit exakt på samma idé och då var det verkligen dags att sätta igång. Vi hade ett snack med Stefan Papangelis på Upplev Norrköping som gillade hur våra tankar gick och sedan var det bara att börja jobba med att boka band och göra planer, fortsätter Olof och berömmer samtidigt Stefan Papangelis för hans framsyn och vilja till samarbete. Redan när du läser detta så har man sålt drygt hälften av de biljetter som finns att tillgå och det ser bra ut enligt den långe hårdrocksmagnaten.

Inte som Sjögren

– Idén bygger lite på hur den norska festivalen Inferno har lagt upp det men självklart har det vår touch över sig. I Värmekyrkan kommer det att vara konstutsällning med Kristian Wåhlin, det kommer finnas tröjor och skivor till försäljning och en hel annat smått och gott, menar Olof Wikström. Banden som uppträder under de båda mörka och hårda dagarna är, bland annat, Morbid Angel från USA, tyska thrashveteranerna Sodom, Niefelheim, Grave, norska Satyricon och så hemmasönerna i Marduk som kommer att uppträda både den 19 och den 20 december. Du är härmed varnad...