• På denna gräsyta bredvid radhusen på Brobyvägen byggs fem kedjehus. Om allt klaffar perfekt så kan husen stå inflyttningsklara till årsskiftet. Foto: Leif Larsson

Fem nya kedjehus på Brobyvägen

På Brobyvägen i Söderköping byggs det fem nya kedjehus. Möjligen står de inflyttningsklara innan året är slut. Det är Anebyhusgruppen som tar tillvara sina fem sista tomtoptioner på Brobyvägen. För drygt två år sedan byggde man tre radhus och nu blir det fem hus till. De nya husen är likadana och har 113 kvadratmeters boyta och en rejäl tomt.

Det är företagets så kallade Ekeforshus som byggs i fabrik och uppförs på plats. Det är nyckelfärdiga hus som är målade och har fönster och dörrar monterade.

– Huset kommer i block och slutmonteras på plats, berättar Hans Svensson, Norrköping, trähusförsäljare på Anebyhusgruppen.

Borde säljas

Husen ingår i en lågprisserie som företaget tidigare byggt stommen åt Skanska. Den här gången gör man allt själva. Kedjehusen skiljer sig från radhusen på det sättet att de inte sitter ihop utan har en bod emellan sig.

– I Örebro såldes 28 sådana hus slut på en vecka. Det har inte varit samma tryck i Östergötland men vi har nyss lanserat husen i Söderköping och redan haft förfrågningar. Det vore väldigt konstigt om vi inte fick husen sålda med tanke på priset, tycker Hans Svensson.

Lång balkong

Husen är i två plan och en detalj är en balkong mot Storån längs husets ena sida. Än återstår en del innan de första kan flytta in och stå på sin altan och blicka ut över vattendraget. Bygglovsbehandling, produktion i fabrik och produktion på plats är delar som tillsammans kan ta 7-8 månader.

– I bästa fall är husen inflyttningsklara före årsskiftet, påpekar Hans Svensson.