• Marie Arenrot har bakgrund inom akupunktur och massage i Linköping, nu har hon förverkligat drömmen om att starta skobutik. Foto: Kajsa Nilsson
  • Butiken är fylld med väskor och skor i skinnmaterial. Foto: Kajsa Nilsson
  • På ett visningsexemplar kan kunderna själva se hur randsydda skor är uppbyggda. Foto: Kajsa Nilsson
  • Marie ser fram emot att se vem som först vågar sig på att köpa dessa moderna skor. Foto: Kajsa Nilsson

Feet Fashion har öppnat i centrala Norrköping

Marie Arenrot har sedan lång tid tillbaka varit verksam med eget företag inom akupunktur och massage i Linköping. När möjligheten uppenbarade sig tog hon chansen att starta en egen skobutik i hemstaden Norrköping.

– Jag ville göra någonting annat, och har alltid velat starta en skobutik. Nu när barnen är stora kände jag att det var dags, säger hon.

Den ljusa butiken andas lyx och öppnade i slutet av september. Sortimentet är handplockat och är helt inriktat på skinnmaterial.

– Alla skor och väskor är i skinn och jag har använt mig av svenska agenter som tar in skor från Spanien och Italien, berättar hon.

Crochet & Jones

Som enda butik i Norrköping har hon tagit in Crochet & Jones-skor, engelska randsydda herrskor som skvallrar om hög kvalitet.

– Jag vill komma åt killarna också, så jag har både dam- och herrskor. Min personliga favorit är ett par enkla och tidlösa skor från Alberville. De passar till allt, såväl jeans som kjol. Jag gillar detaljen med dragkedjan, säger hon.

Bestämmer själv

I nuläget är det bara Marie Arenrot själv som arbetar i butiken, och det är också hon som bestämmer över sortimentet.

– Jag tar in de skor som jag själv tycker är fina. De ska vara stilrena, eleganta och klassiska men samtidigt moderiktiga, säger hon.