Favoriter återvänder under julen

Finspång är inget undantag när det gäller juldekorationer på ortens offentliga miljöer. I år är två julgranar placerade på torgen och julbockarna är på plats.

Det ovanligt varma vädret och avsaknaden av snö ger i dagsläget inget större intryck av att det snart är jul. Men att då sätta upp julpynt och utsmyckningar för att åtminstone ge lite mer julstämning, kan vara på sin plats.

Dubbla julgranar

I Finspång har Finspångs Tekniska Verk jobbat hårt med att juldekorera i centrum. Förra året var julbockarna på Bergslagstorget och i Siemensrondellen nya sevärdheter. De är klädda i granris och står uppställda även i år på samma platser. Traditionsenligt så är två stora julgranar med tillhörande julbelysning uppsatta. Den högsta av dem är tolv meter hög och står på Bergslagstorget. Den andra är lite lägre, sex meter, och står på Röda torget.

– Vi är nöjda med vad vi har åstadkommit i år. Det är en förändring som livar upp och ger julstämning, säger Marti Lehtmets, teknisk chef på Finspångs Tekniska Verk.

Tagit lärdom

I vissa träd längs Bergslagsvägen har julbelysning hängts upp och tillsammans med centrumets affärers egna julbelysning tycker Marti Lehtmets att de ger en bra känsla av ljus.

Det är parkavdelningen på Finspångs Tekniska Verk som har sett till att allting har kommit till skott. Än så länge har de inte mött på så mycket reaktioner från allmänheten, men däremot kom många positiva kommentarer in gällande julbockarna förra året.

Något som de har dragit lärdom av från tidigare år är att sätta granbelysningen lite högre upp för att minska risken för skadegörelse.

– Vi hoppas att juldekorationerna även i år får positiva reaktioner från våra kommunmedborgare, säger Marti Lehtmets avslutningsvis.