• Jan Elvin har över 25 års erfarenhet som mäklare i Norrköping. Nu startar han mäklarbyrå tillsammans med dottern Karolina Elvin. Foto: Kajsa Nilsson

Far och dotter startar mäklarbyrå

Jan Elvin har över 25 års erfarenhet som mäklare i Norrköping. Dottern Karolina Elvin är relativt ny sedan 2012. Tillsammans startar de nu eget under namnet Elvins mäklarbyrå med fokus på den personliga kontakten med kunderna.

Karolina kommer från Husman Hagberg och Jan kommer från Teinmark Öhman och tidigare Svensk fastighetsförmedling.

I det nya företaget hoppas de kunna locka kunder som litar på personernas kompetens snarare än ett namn på en mäklarkedja.

Dessutom är de inte anknutna till någon bank, vilket de själva ser som en stor fördel för företaget.

– Tanken på att starta något tillsammans har funnits länge, säger Jan Elvin och dottern nickar.

Bred kunskap

Tyngden ligger i bostadsförmedling men Jan Elvin har god erfarenhet av kommersiellt mäkleri och tar med det in i nya företaget.

– Vi vill jobba brett och ha kunskap om hela marknaden. Jag har tidigare arbetat med industrifastigheter och det kommer jag att fortsätta med, säger han.

Högt tryck

Med det aktuella bostadsläget kan det vara kärvt för personer som letar nya bostäder.

– Det finns inte så mycket ute och många objekt blir sålda redan innan visning, säger Karolina Elvin och tillägger att situationen har ändrats snabbt. Bostäder som för två år sedan var svårsålda säljs snabbt och till högt pris beroende på hur försäljningsläget sett ut bland bostäder i kvarteret.

– Det är ett jättetryck på äldre bostadsrätter, dessutom ligger räntan på historiskt sett låg nivå, påpekar Jan Elvin.