FAKTA om arbetet bakom EM

UEFA ställer hårda krav på de städer som arrangerar ett dam-EM. 5 juli får UEFA tillgång till Nya Parken och då ska allt vara klart. Här är några av de punkter som arrangörerna i Norrköping har att förhålla sig till.
Nya Parken
Nya Parkens fotbollsplan har i vanliga fall konstgräs, det är inte tillåtet under EM-matcherna. Så när IFK spelat sin sista match runt midsommar står lastbilar med naturgräs från Holland redo för att gräset snabbt ska kunna rullas ut.
Den reklam som vanligtvis fyller arenan, exempelvis runt planen, måste tas bort.
UEFA kommer sedan själva skylta arenan som de vill.
Lagen
Spelarna ska ha max 20 minuter från sitt hotell till en träningsplan. Det finns tre träningsplaner: Smedbyn, Dagsberg och Bollspelaren. Det lag som är högst rankat får välja träningsplan och hotell först. Dagen innan match får lagen träna för första gången på Nya Parken.
Sjukvård
Hjärtstartare och syrgas finns normalt på Nya Parken, men UEFA vill att det även ska finnas vid träningsplanerna. I dagsläget finns inte detta.
Under matchdagen ska en ambulans finnas redo för att ta hand om eventuellt skadade spelare på plats eller för att föra dem till sjukhus.
Kriscenarier
Om en naturkatastrof inträffar timmarna innan avspark måste arrangörerna veta hur de ska lösa det. Hur kommunicerar man om mobilnätet slås ut och hur ska man ta sig fram? Sådana frågor samt
vad man gör om strömmen går måste man ha lösningar på.