• Adde Hammarberg är platschef för Sats base på Nya torget. Foto: Tina Andersson
  • Anläggningen lockar allt från nybörjare och rutinerade, till ungdomar och seniorer. Foto: Tina Andersson
  • I gymmet finns en avdelning med fria vikter och fyra stationer för den som vill träna olympiska lyft. Foto: Tina Andersson

Etablerat gym får nytt koncept

Vid årsskiftet omvandlades Fresh fitnessanläggningar i landet till Sats base. Ett av dem finns i Norrköping där det nya konceptet bland annat innebär längre öppettider och lägre priser.

Fresh fitness tillhörde redan innan den norska träningskedjan Sats, men nu har anläggningen på Nya torget i Norrköping omvandlats till Sats base. Konceptet innebär bland annat att anläggningen är tillgänglig för träning stora delar av dygnet.

– Anläggningen är obemannad under längre tider, men istället får man längre öppettider och lägre medlemspriser, säger platschef Adde Hammarberg.

På andra orter

Övergången innebär förmåner också att de som exempelvis pendlar mellan Norrköping och Stockholm, även kan träna på Sats base-anläggningar på båda orterna.

I Norrköping ligger anläggningen mitt i centrala stan, och har allt ifrån gruppträning, maskinpark, fria vikter för styrketräning och fyra stationer för olympiska lyft. Mitt i gymmet står en bur, där man håller cirkelträning.

– Energin som kommer därifrån smittar av sig på resten av gymmet. Det är en skön stämning här, säger Adde.

Egen satsning

Utöver det har Sats base, som enda anläggning i stan, virtuella gruppträningspass med drop in. Istället för en ledare som håller i passet på plats, projiceras ett inspelat träningspass på väggen, som gymmets medlemmar kan följa.

– Det är ett sätt för oss att utnyttja lokalerna, som mitt på dagen ofta står tomma. För medlemmarna betyder det att de kan träna när det passar dem. Man kanske inte kan gå på passet klockan sex en onsdag kväll, säger Adde.

Framöver kommer man att utöka både gruppträning och tjänsten med personlig tränare, som numera ingår i friskvårdsbidraget.

– Efterfrågan på PT är stor och i vår startar vi PT-bootcamp, som är nichad träning i grupp, säger Adde.