• De som arbetar på Estate är Anders Strömlid, Susanne Stolth, Anders Jansson, Åsa Jansson, Peter Sundell, Madeleine Adolfsson och Peter Glad. Foto: Estate

Estate förvaltar 400 bostäder i Norrköping

Med 20 års erfarenhet inom fastighetsbranschen och fem år som egen företagare har Anders Strömlid startat det nya företaget Estate Concierge som har sitt kontor i centrala Norrköping. Verksamheten har de utspridd över hela Östra Götaland.

– Vi förvaltar fastigheter. Vi äger ingenting utan tar istället uppdrag från fastighetsägare som inte kan hantera fastighetsskötseln själva, säger Anders och exemplifierar med stora företag som kanske bara äger ett fåtal fastigheter i Norrköping och har huvudverksamheten på annan ort.

– I andra fall kanske ägaren bor utomlands och behöver någon som kan sköta dennes fastigheter hemma i Sverige.

Anders trycker på hur viktigt det är med en personlig kontakt med hyresvärden.

– Vi vill att hyresgästerna ska kunna kontakta oss personligen, och att vi också finns i närheten så att de kan komma hit, säger han.

400 bostäder

I Norrköping förvaltar företaget 400 bostäder i olika storlekar; allt ifrån små ettor med kokvrå till stora paradvåningar på 180 kvadratmeter.

– De bostäder vi förvaltar kommer från Prifö men vi har planer på att expandera ännu mer. Det finns många fastigheter som behöver extra omsorg i Norrköping, säger han.

Den andra delen av företaget riktar sig mot industri-, lager- och kontorslokaler. Totalt förvaltar Estate Concierge 100 000 kvadratmeter i regionen.