• Sportbaren Titans fokuserar framför allt på lokal sport och på bilden syns den sportintresserade ägaren Feyzi Kopkin. Foto: Kajsa Nilsson

Engelsk öl, amerikansk mat och svensk sport

På en utav väggarna i sportbaren har man låtit sätta upp en fototapet föreställandes IFK Norrköpings SM-guld och överallt i restaurangen hänger bilder på lokala idrottare.

Titans som nyligen öppnat är Norrköpings enda lokalinriktade sportbar.

– Vi tycker att det är viktigt att lyfta våra lokala sportförmågor. Norrköping är en genuin sportstad med fotboll och ishockey, säger ägaren Feyzi Kopkin som själv har spelat fotboll i Sleipner och Azech i Norrköping.

Startade i Ektorp

Redan på nittiotalet påbörjade han sin bana inom krogbranschen då han drev en kvarterskrog i Ekorp. Under årens lopp har han breddat verksamheten till att nu innefatta Titans, Meze och café Gycklaren.

– Under mina år i krogbranschen har jag sett en förändring kring svenskarnas alkoholkonsumtion. Förut var det bara vid aftnar såsom midsommar, nyår och valborg som folk vågade visa öppet att de drack alkohol. Nu på senare tid har det blivit mer okej att gå ut och ta ett glas mitt i veckan, säger han.

Citat: Vi tycker att det är viktigt att lyfta våra lokala sportförmågor. Norrköping är en genuin sportstad med fotboll och ishockey.

Kajsa Nilsson

Kajsa.nilsson@norrkopingsmagazinet.se