• Sedan hon lämnade hemstaden Västerås har Lisa Tilling hunnit med mycket inom Norrköpnigs kulturliv. Foto: Kajsa Nilsson
  • Jubileumskonserten för att fira Lisa Tillings födelsedag arrangeras på Louis De Geer. Foto: Kajsa Nilsson

En 50-åring med fart

Somliga anordnar öppet hus i trädgården och andra bjuder in till middag på restaurang. Lisa Tilling firar 50-årsdagen med en stor jubileumskonsert på Louis de Geer. Tillsammans med flera andra norrköpingsbegåvningar bjuder hon på ett stort musikaliskt kalas.

Själv står hon som konferencier tillsammans med Robert Zetterberg och bland artisterna finns Peter Johansson, Matilda Hansson, Bruno Mitsogiannis, Nina Norblad, Robert Haglund, Jessica Stendahl, Linda Olsson, Liv Eklund Swartz, Sebastian Roos och Håkan Lindahl.

– De är gamla elever till mig. Antingen har jag haft dem när jag arbetade som lärare på Hagaskolans musikklasser, eller så har de varit med i någon av mina produktioner, säger Lisa Tilling när vi möts för en bit mat i Louis De Geers lunchrestaurang en regnig oktoberonsdag.

Projekttypen

Sedan hon sa upp sig från Hagaskolan 1995 har hon varit frilansare på heltid, ett omväxlande arbete som har inneburit vändor till många kulturella hörn.

– Jag har lite för dåligt tålamod för att göra en och samma sak för länge, därför passar det bra att arbeta med projekt, säger hon och flikar in att hon är nöjd med det hon hunnit göra fram till 50-årsdagen.

– Det är en konstig siffra, helt plötsligt är jag över något slags streck. Men jag är jättenöjd med vad jag gjort hittills. Varje projekt är en dröm, men jag är extra nöjd med musikalen Children of Eden som jag gjorde i Hedvigs kyrka under förra hösten.

Blandad framtid

Att det är just inom kultur som Lisa Tilling ska hålla sig är inte säkert. Mycket annat pockar på hennes uppmärksamhet.

– I juni gick jag en utbildning till att bli begravningsentreprenör och nu har jag precis börjat arbeta en dag i veckan. Jag har sjungit på begravningar i 20 år och är dessutom utbildad coach, därför passar yrket mig bra, säger hon.

Överraskning

Födelsedagskonsertens innehåll är bara delvis bestämt, risken för överraskningar är fortfarande stor.

– Robert som jag är konferencier tillsammans med har jag känt sedan innan millennieskiftet och han brukar kunna hitta på roliga saker. De som inte kunde delta under konserten har skickat videohälsningar som vi ska spela upp, säger hon.