East Sweden Hack med appar i fokus

Den 14-15 september är det dags för East Sweden Hack i Creactive i Mjärdevi i Linköping. Intresset var stort och tolv lag har valts ut till att delta i tävlingen.

– East Sweden Hack är en programmeringstävling där de deltagande lagen ska utveckla en app under 24 timmar, säger projektledaren Helena Nordström från Skill. Varje lag består av två eller tre personer som tillsammans ska utveckla en app eller åtminstone en prototyp, under den korta tid de har på sig.

Resultat under iDays

– Förhoppningen är att många utav deltagarna ska fortsätta arbetet med sin app även efter att tävlingen tagit slut. I prispotten finns bland annat konsultation av appföretaget Visiarc från Linköping. Under tävlingen kommer de att hjälpa de lag som behöver extra konsultation, säger hon.

Förstapris för East Sweden Hack är biljetter, resa och boende till webbeventet LeWeb'13 i Paris. Under tävlingen kommer även en jury finnas på plats som ska handplocka tre studenter till Spotifys exklusiva studentkonferens 27-28 september. Resultatet för tävlingen kommer att presenteras under iDays i Norrköping som arrangeras veckan efter tävlingen.

Myndigheters data

– Fokuset för tävlingen är appar och webbtjänster och temat är ”öppen data”, lagen ska använda någon utav medarrangörernas data till att göra en tjänst. Många myndigheter har öppnat upp sina data, till exempel har Östgötatrafiken sina tidtabeller tillgängliga via en app, säger Helena Nordström.

Fördelningen mellan vilka källor som de deltagande lagen valt att arbeta med är jämn, men Anna Broeders från Skill meddelar att Linköping kommuns data har varit populärast att använda sig av.