• Per Illner, Svensk Fastighetsförmedling överlämnar årets pepparkakshus till Platinumcars ägare Sigge Bilajbegovic. Foto: Waldemar Toyola

Dyraste pepparkakshuset i Sverige

Platinumcars vd Sigge Bilajbegovic håller inte hårt i slantarna när det gäller att hjälpa cancerdrabbade barn. Varje år auktionerar Svensk fastighetsförmedling ut ett pepparkakshus och de senaste två åren har han vunnit med högsta budet. I fjol gick pepparkakshuset för 50 000 kronor och i år det dubbla.
– Jag tycker att man hela tiden hör tråkiga besked om cancer och kan jag hjälpa till på något sätt så gör jag det. Jag hoppas att alla gör vad de kan för att bekämpa cancer. Och barncancer är om möjligt ännu värre än vuxencancer, berättar Sigge Bilajbegovic.

Dubblade

Platinumcars betalar 100 000 kronor för pepparkakshuset, Svensk fastighetsförmedling matchar den summa och totalt är det således 200 000 kronor som överlämnas till Barncancerfonden.
– Vi har haft ett så fint år i bolaget, och vill bidra till cancerforskningen, säger Sigge Bilajbegovic.
Försäljningen av pepparkakshuset innebär ett nytt världsrekord, säger han belåtet, och tillägger att det nog är det dyraste kvadratmeterpriset hittills i Sverige.

Började på 1 000 kronor

Budgivningen om pepparkakshuset började på 1 000 kronor och flera intressenter var med.
– Jag hoppas att de andra som la bud också skänker pengar till Barncancerfonden. Gör de det så får de smaka på pepparkakshuset, säger han skämtsamt.
Något knaprande blir det förmodligen inte. Förra årets auktionsvinst står i Platinumcars lokal inne i stan och det nya pepparkakshuset, som är bakat av Jerry Milton Ross på Saras bageri, finns att beskåda i bilhallen i Åby.
– Om det är möjligt ska vi lämna det till sjukhuset sedan, säger han.