• Mattius Melki driver restaurangen Indra tillsammans med sin bror Markus.
  • De indiska drinkarna är kryddade med bland annat ingefära, chili och koriander.

Drinkar med exotiska smaker

Den indiska maten karaktäriseras av bred doft- och smakkultur och på restaurangen Indra i centrala Norrköping får gästerna chans att prova dessa smaker i andra former än vanligtvis. Under fredags och lördagskvällarna byter restaurangen skepnad och indiska drinkar serveras till loungemusik.
Basen i några utav de indiska drinkarna är en slags yoghurtdryck som ofta serveras till maten i länder i Mellanöstern och södra Asien.
– Vi har tillsammans med en bartender testat oss fram tills dess att vi hittade en kombination av indiska smaker som passade tillsammans som en drink. Bland annat har vi drinkar med ingefära, chili och koriander, säger Mattius Melki som tillsammans med sin bror Markus Melki driver restaurangen.
Bröderna har skapat en matsedel där indiska smaker blandas med influenser från andra delar av världen.
– Vi har valt att servera hjortfilé tillsammans med indiska kryddningar och det skulle man nog inte hitta i Indien, säger han.