• På The Queen vill Izla Hanna hålla en bra blandning mellan moderna och klassiska dopklädslar. Foto: Max Elofsson
  • Pojke eller flicka? Här kan man handla doppresenter också. Foto: Max Elofsson

Dopkläder i första hand

Borta på Bredgatan i centrala Norrköping ligger den nyöppnade butiken The Queen. Den drivs av Izla Hanna och fokuserar på dopkläder och doppresenter.

I början av november slogs portarna upp till dopbutiken The Queen av Norrköpingsbon Izla Hanna. Det är den första butiken hon driver och det är hon själv som styr och ställer hur hon vill. Huvudfokus ligger på att sälja kläder och presenter till dop och liknande tillställningar.

– Det är jättekul att ha sin alldeles egna butik. Det är en superbra lokal som jag har lyckats få tag i med, säger Izla Hanna.

Roligare med nytt

Anledningen till att hon valde att ta steget att öppna butiken var för att hon tyckte sig inte hitta någon annan affär som sålde dopsaker i Norrköping. Än så länge håller hon sortimentet ganska litet för att kunna utöka det när hon har fått större rulljans på butiken.

Vad det gäller dopklänningarna så försöker Izla att ha en bra blandning av klassiska och modernare varianter. Även för de små pojkarna finns alternativ, som till exempel sjömanskostym, men även mer vanliga dopkläder.

– Själv tycker jag att det skulle vara roligare att handla något nyare och modernare, men man får göra precis som man vill, säger hon.

Prydnadssaker

Även om butikens huvudsak är dopsaker så säljs även en del vanliga prydnadssaker till hemmet och i viss mån konfektyr. Bredden är stor men följer ändå en röd tråd genom att utbudet rör saker för hemmet. Även överkast till sängar går att handla.

– Det är en ganska speciell butik, men det är jättekul att driva det och det är något som jag har velat göra. Jag hade aldrig startat The Queen om jag inte hade trott på idén, säger Izla Hanna.