• Norrköping Dolphins rullstolslag kammade hem sitt sjätte SM-guld. Foto: David Lundqvist, City Kliniken

Dolphins svenska mästare igen

I lördags spelade Norrköping Dolphins rullstolslag sin nionde raka SM-final. En match som slutade med guldjubel och lagets sjätte guld.

– Det känns jättebra! Sedan säsongen drog igång har vi hoppats på SM-guld. Mycket av spelet var bra men en del saker kunde ha varit bättre, nervositeten spelade roll i vissa lägen. Det var inte vår bästa match men helt klart vår viktigaste, säger den spelande coachen Lars Mortensen.

Den andra SM-finalen spelades mot Göteborg hemma i Stadium Arena. Inför matchen ledde Dolphins med 1-0 i en matchserie som spelas i bäst av tre matcher. Redan i halvtid ledde Dolphins klart och behöll ledningen ända till slutet. De cirka 600 åskådarna fick se Dolphins besegra Göteborg med 68-47.

Mest värdefulla spelare

Lars Mortensen har haft en bra säsong och fick pris för mest värdefulla spelare i ligan. Även nykomlingen Tilda Schönbeck har gjort en strålande insats. Under lördagens final gjorde hon fyra poäng.

– Det har varit ruggigt kul att se Tilda utvecklas under sin första säsong. Jag tycker att alla i laget har bidragit på bästa sätt och på vägen har vi haft riktigt kul, säger Lars Mortensen.