• Kolmårdens djurpark söker efter nära tusen medarbetare inför säsongen 2018. Foto: Kolmården /Rickard Monuéus
  • Niclas Palmqvist är VD för Kolmårdens djurpark. Foto: Kolmårdens djurpark

Djurpark söker rekordmånga medarbetare

Kolmårdens djurpark är igång med rekryteringen av årets säsongsarbetare till parken. Antalet tjänster som ska fyllas är rekordmånga.

Djurvårdare, berg- och dalbaneförare och showartist är några av alla tjänster som behöver tillsättas på kolmårdens djurpark under säsongen 2018.  Antalet lediga tjänster under året beräknas till mellan 900 och 1000 stycken, varav runt 700 stycken under sommarsäsongen och närmare 300 under Halloween, Sagojul och i Vildmarkshotellets året runt-verksamhet.

– Vi ska erbjuda våra gäster en upplevelse i världsklass och medarbetarnas bemötande är helt avgörande för att vi ska lyckas med det. För att vara redo utbildas säsongsarbetarna i koncernens egen serviceakademi, säger Niclas Palmqvist, VD.

Djurparken är en av regionens största ungdomsarbetsgivare. i ett pressmeddelande  säger man att man inför varje säsong tar emot tusentals ansökningar och lägger stor vikt vid de sökandes engagemang och vilja att utvecklas i sin roll.

– De flesta som säsongsarbetar hos oss är under 25 år och många gånger är det deras allra första arbete. Vi har en viktig uppgift, inte bara att erbjuda jobb, utan också att bidra till en bra start i arbetslivet. Jag tycker det är viktigt att tiden hos oss är utvecklande för ungdomarna, säger Niclas Palmqvist, VD.