• Stefan och Linus Halling vid invigningen i somras. Foto: Per Svensson
  • Hallings exteriör är välkänd för Valdemarsvikborna. Foto: Per Svensson
  • I Cykelboa kan man både köpa cykel och få den reparerad. Foto: Per Svensson

Det mesta går i arv

De stora hjältarna är de som vågar vara kvar och satsa i en ort som har det knackigt på flera olika sätt. Att hänga i och fortsätta med näringsverksamhet i Valdemarsvik år efter år är tufft och de som gör det är värda att uppmärksamma.

Släkten Halling tillhör den kategori som är värda respekt. När man åker igenom de centrala delarna av Valdemarsvik möts man av Hallingsexteriören.

I Hallings Interiör finns det mesta. Allt ifrån vitvaror och husgeråd till elcyklar en cykelverkstad. Här tillhandahålls väskor, prydnadssaker, leksaker och en våning upp finns 1 000 kvadratmeter bättre begagnade varor som drar kunder.

Namnbyte och ombyggnad

Under vintern och våren 2014 genomgick butiken en stor ombyggnad som man firade med en nyinvigning i somras.

– Vi bytte namn vid invigningen till Hallings Interiör för att markera en tradition. Vår familj har drivit firman en längre tid och min far startade den en gång i tiden. Nu har jag två söner som arbetar i företaget så man kan säga att verksamheten går i arv, berättar Stefan Halling som är vd i familjeföretaget.

Trogna kunder

Bertil Halling startade Vikens Auktionsbyrå i mitten på 1980-talet tillsammans med sina svågrar och då hade man auktioner i röda magasinet i hamnen. I slutet på 1980-talet övertog Bertil firman själv och flyttade in i fastigheten på Storgatan där man finns kvar än idag. Ett tryckeri hade tidigare funnits i fastigheten och det krävdes ett enormt jobb för att sanera och anpassa lokalerna till den verksamhet man nu har.

1990 övertog Halling Electrolux-butiken som fanns i Valdemarsvik och 2001 övertog Bertils son, Stefan, firman och utökade den med cykelförsäljning och verkstad, det som idag kallas för Cykelboa.

– Butiken bygger på att vi har trogna kunder från trakten men det krävs också att vi har en bra service och god kvaltitet, säger Stefan Halling.